Globusu 10 zlata i pehar za najbolji klub na Opatija kupu

Karatisti Globusa nastavljaju sa žetvom medalja na svim natjecanjima na kojim na nastupaju. Klupske vitrine dodatno su obogatili nakon subotnjeg Opatija kup s kojeg su se naši karatisti vratili s čak 13 medalja i peharom za najbolji klub. Međimurski karatisti tako su obilježili jubilarno 20. izdanje turnira kojeg organizira Karate klub Opatija. Između 478 natjecatelja iz 48 klubova Globusovci su uzeli čak 10 zlata, doslovce bili za pola koplja bolji od konkurencije te im je zasluženo pripao pehar za najbolji klub na turniru.

Trener Dejan Slukić po povratku iz bisera Kvarnera kazao je kako takav uspjeh ne dolazi preko noći. “Ovo nije posljedica rada posljednjih tjedana ili mjeseci. Ovo je rezultat svega onoga što intenzivno radimo proteklih nekoliko godina. Imamo odličnu bazu, talentirane mladiće i djevojke koji marljivo treniraju i sada svi oni sati na treninzima, na tatamiju dolaze na naplatu. Potvrđeno je to još jednom u Opatiji” rekao je. Treba dodati kako se svih 11 članova Globusa, koji su nastupali u Opatiji, okitilo medaljom čime uspjeh još dobiva na težini. No, nakon vrijednih rezultata nema mjesta za opuštanje jer već ove subote na rasporedu je Croatia cup u Maloj Subotici, turnir kojemu je upravo Karate klub Globus domaćin. Za vjerovati je kako će se nevjerojatan niz uspjeha nastaviti i na domaćem terenu.

Medalje su osvojili:
Zlato – Petar Slukić, Laura Strahija, Emily Beti, Ema Marčec, Sven Strahija (učenici i ml.kadeti), Nikola Topličanec, Sara Novak, Lovro Farkaš, Kristan Topličanec
Srebro – Ema Marčec (u starijoj kategoriji kadetkinja)
Bronca – Aida Trstenjak (učenice i ml.kadetkinje)

(Miljenko Dovečer, priopćenje, foto: KK Globus)

??????????
??????????