Globusovci s Grand Prix Croatia natjecanja donijeli devet medalja

Nakon odlične 2018. godine koja će zlatnim slovima biti zapisana u klupske anale, članovi Karate kluba Globus slično su započeli i 2019. Prvo značajnije karate natjecanju u zemlji bilo je održano od 11. do 13. siječnja u Samboru, a na  njemu značajni trag ostavili su karatisti iz Čakovca/Mala Subotica.

Na 28. Grand Prixu Croatia u Samoboru sudjelovalo je više od 1600 natjecatelja iz 25 država. U toj iznimno jakoj konkurenciji međimurski karatisti uzeli su čak devet medalja. Riječ je o jednom od jačih turnira iz službenog kalendara Europske karate federacije.

Zlato je osvojila Ema Marčec u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kilograma. Nikola Topličanec kod mlađih kadeta do 41 kilograma i Elena Kečkeš kod juniorki do 48 kilograma su bili srebrni. Bronce su uzeli: Aida Trstenjak, Laura Strahija, Sven Strahija (i kod učenika i kod mlađih kadeta), Lovor Farkaš i Kristian Topličanec.

Trener Mladen Vizinger nakon povratka iz Samobora izjavio je kako su rezultati mogli biti još bolji. „Nažalost ovaj puta nismo imali sportske sreće pa smo u čak tri kategorije odlučujuće mečeve koji su završili neriješeno izgubili sudačkim preglasavanjem 2:3“ .

No, iako sreća nije bila na strani naših sportaša Vizinger je pohvalio kontinuitet nastupa. „Nakon jako dobre prošle godine, očekivali smo da će doći do pada forme, ali naše djevojke i mladići samo su nastavili. To govori da dobro rade u trenažnom procesu, a i da su željni dokazivanja. Zadovoljstvo je raditi s karatistima koji imaju takav odnos prema sportu jer mogu i žele napredovati“ poručio je Vizinger.

Priliku za dokazivanje na velikoj sceni imat će Elena Kečkeš koja će uskoro krenuti put Danske u kojoj će zajedno s ostalim reprezentativkama braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu.

zlato – Ema Marčec – ml.kadetkine -45kg
srebro – Nikola Topličanec – ml.kadeti -41kg
srebro – Elena Kečekš – juniorke -48kg

Bronca Aida Trstenjak – učenice -32kg
Bronca Laura Strahija – učenice -36kg

Bronca Sven Strahija – učenici +46kg
Bronca Sven Strahija – ml.kadeti -48kg
Bronca Lovro Farkaš – ml.kadeti -52kg
Bronca Kristian Topličanec – kadeti -57kg
7. mjesto – Timo Vlahek – kadeti -52kg
7. mjesto – Josip Slukić – kadeti -63kg

(Miljenko Dovečer, priopćenje Foto: KK Globus)