“Globetka” na fašnički utorak privukla rekordnih 255 trkača

Ugodno, toplo vrijeme privuklo je u utorak  poslijepodne rekordnih 255 trkača na terene Globetke  gdje je održano je drugo kolo Kros lige “Globetka 2019 ” . Domaćin, Atletski klub Međimurje pobrinuo se za pravi fašnički ugođaj. Trkači, ali i hodači, stigli su na start kod stadiona “ SRC Mladost ” u maštovitim i originalnim kreacijama pogodnim za trčanje i hodanje. U 17 sati startali su trkači i hodači na kraćoj stazi od 3,6 km, a pet minuta kasnije i trkači na 7,8 kilometara. Kategoriju hodači podržali su i članovi planinarskog kluba Extrem Čakovec.

Na 7,8 km pobijedila je Martina Bezek dok je na istoj kilometraži kod muških pobjednik bio Mladen Ignac. Pobjedu na 3,6 km odnijeli su Simona Jambrošić i Saša Horvat. U prošlom kolu po prvi puta su se natjecali hodači, a na cilj je prva stigla Mira Hižman.
Kako se liga održava u tjednu obilježavanja Međunarodnog dana žena AK Međimurje je u suradnji s Ambijentima i Cvjećarnicom Iris poklonio na cilju cvijeće. Svi su se osladili krafnama koje je donirao Franjo Dujić, a Carlsberg je osigurao za sve sudionike   PAN pivo. Deset najmaštovitijh maski odabrala je komisija u sastavu Lidija Levačić, Suzana Mustak i Damir Šimunić te ih nagradila ulaznicama za kupanje na gradskim bazenima Čakovec. Kompletne rezultate druge kros lige možete pogledati na službenim stranicama AK Međimurje koji podsjeća kako su u tijeku i prijave za 3. Čakovečki polumaraton Zrinskih (više na akm.hr) . Slijedeće kolo lige na rasporedu je 9.travnja .

(tekst i foto Miljenko Dovečer)