GALEB JAČI OD SOKOLA

Odigrano je 17. kolo 1. međimurske lige u kojem su se nogometaši Sokola iz Vratišinca neugodno proveli u Oporovcu kod domaćeg Galeba. U srazu dvije ptice bolja je bila ona morska koja je dobro nadletjela kontinentalnog sokola. Dečki iz Vratišinca malo su se zavarali pobjedom u prošlom kolu pa možda u utakmicu nisu ušli dovoljno koncentrirano što je rezultiralo ranim vodstvom Galeba koje se do kraja utakmice samo povećavalo, sve do konačnih 4:0.

Prikazana igra obje ekipe u cjelini nije bila baš za uživanje, pa je nedostajalo lijepog nogometa kao i izrađenih akcija. Utakmica je bila puna međusobnog prepucavanja, obilovala je prekršajima s obje strane u čemu su se bolje snašli domaći igrači i na kraju zasluženo pobijedili. Ovo je svakako opomena Sokolu koji svoju taktiku mora prilagođavati svakom pojedinom protivniku te uvjetima koji ih čekaju na gostovanjima. Sve ovo je registrirao i trener Sokola Klaudijo Biber koji je nakon susreta izjavio:

„Bila je ovo utakmica povišenih tenzija u kojoj se baš nismo snašli, a sve je išlo u korist domaćina. Čestitam svojim igračima na borbenosti jer više od toga nam nisu dozvolili“.

U svakom slučaju priliku za popravni ispit Sokoli će imati u sljedećem kolu kada na svom igralištu dočekuju Spartak iz Male Subotice. Iako u susret ulaze sa puno žutih kartona svojim vjernim navijačima obećavaju puno bolju igru koja bi trebala dovesti do nove pobjede.

(rt, Antonio Horvat, foto Valentina Polgar)

01

02

03

04

05

06

tablica

rezultati

zapisnik 2