Frane Ninčević slavljem protiv Milija Poljička do drugog kola Zadar Opena

Mladi hrvatski tenisač Frane Ninčević izborio je nastup u drugom kolu ATP Challengera Zadar Open, koji se igra na terenima Falkensteiner Resorta Punta Skala u Petrčanima.

Tjedan je tako sjajno počeo za 21-godišnjeg Zadranina, koji je u okršaju hrvatskih tenisača s pozivnicama za glavni turnir svladao 16-godišnjeg Splićanina Milija Poljička 4:6, 6:4, 6:3.

Poljičak je osvojio prvi set, a činilo se da kontrolira meč sve do 4:4 u drugoj dionici. No, naš najbolji junior je tada jednostavno stao i Ninčević nizom od sedam uzastopnih gemova dolazi do velikih 5:0 u trećem setu, prednosti koju je na kraju uspio pretvoriti u svoju prvu pobjedu u karijeri na turnirima ovog ranga. Već sada je osvojio sedam bodova za ATP listu, što će mu pomoći da sa sadašnje 1645. pozicije skoči za čak šestotinjak mjesta.

Ninčević će za prolazak u četvrtfinale igrati protiv pobjednika dvoboja Nagal – Serdarušić, koji je na rasporedu u utorak.

U posljednjem kolu kvalifikacija prvopostavljeni Bjelorus Uladzimir Ignatik (356.) svladao je našeg Mateja Sabanova nakon tri seta – 6:1, 4:6, 6:1, te će tako broj hrvatskih tenisača u glavnom turniru ostati nepromijenjen. Matija Pecotić će u utorak s početkom u 10 sati igrati protiv španjolskog kvalifikanta Sáncheza Izquierda, potom će Nino Serdarušić igrati protiv Indijca Nagala, a nakon toga (ne prije 12 sati) će se Duje Ajduković sastati sa Slovakom Kleinom.

Tijekom cijelog tjedna program sa svih igrališta s ATP Challengera Zadar Open ide uživo, a mogu se pratiti preko sljedećih poveznica:

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court1

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court2

https://dge-ui.imggaming.com/api/v1/embed/zadar2021court3

Press Hrvatski teniski savez