FOTOGALERIJA: Unatoč solidnoj igri Rudar poražen u derbiju s Poletom

Pred 500-tinjak gledatelja odigran je još jedan međususjedski derbi u 3. HNL Sjever u Svetom Martinu na Muri između domaćeg Poleta i Rudara iz Murskog Središća. Domaćin je zasluženo slavio s 3:0, ali moramo reći da s obzirom na ono što smo vidjeli na samom terenu da je rezultat po nama previsok.


Sama utakmica bila je dosta izjednačena s mnogo lijepih akcija s obje strane s time što je domaćin svoje šanse znao iskoristiti što ne možemo reći i za igrače Rudara. Još jednom je do izražaja došla poslovična neefikasnost u napadu te olako primanje golova naročito na gostovanjima. Jer ne osvojiti niti bod na pet utakmica i imati gol razlika 0:15 na gostovanjima baš i ne djeluje lijepo za čuti, a kamo li za vidjeti. Ovaj put se ne može reći da je Rudar odigrao loše da nije bilo želje i trke međutim jednostavno bez golova nema ni rezultata. A kada je tako onda ti i druge stvari ne idu na ruku.
Puno primjedbi se čulo iz Rudara na suđenje suca Nikole Anića, a naročito ih je zabolio dosuđeni kazneni udarac u 22. minuti, te ih je to podsjetilo na suđenje tog istog suca nedavno u Domašincu gdje je također protiv Rudara dosudio sličan „lagani“ kazneni udarac.


Inače Rudar je opet dosta komotno ušao u ovu utakmicu te je domaćin u vodstvo došao već u 2. minuti, a strijelac je bio Andrej Jurinić.
Nakon vodstva domaćina od 1:0 gledali smo dosta ravnopravno igru sve do već spomenute 22. minute kada jedan duel domaćeg igrača i vratara Rudara Kodbe na vrhu šesnaest metara sudac Anić procjenjuje kao kazneni udarac i još dodjeljuje vrataru Rudara žuti karton.
Siguran realizator kaznenog udarca za 2:0 bio je Dejan Glavica.
Nakon tih 2:0 slijedi period najbolje igre Rudara na ovoj utakmici te u minutama koje su slijedile do povremenu ne koristi tri čista „zicera“ za postizanje zgoditka.
Prvo u 38. minuti fantastično reagira domaći vratar Dino Jambres(po nama igrač utakmice) kada prvo odlično brani udarac glavom iz blizine, a nakon toga i udarac Kevina Nedeljka iz još bliže situacije.
U 44. minuti Roberto Skoliber izlazi sam pred vrata Jambresa, no ovaj oš jednom odlično reagira i zaustavlja njegov dribling, a u nastavku akcije Vaš puca pored gola.
45. minuta donosi još jednu čistu prigodu za Rudar kada Martinjaš upućuje udarac glavom prema domaćim vratima i kada su svi već loptu vidjeli u mreži ona završava na stativi.
Tako rezultatom 2:0 završava prvi dio utakmice, a ne bi bilo nepravedno da je barem taj dio donio i prednost R$udaru. No kako smo već rekli nogomet se igra na golove i bilo je pitanje neće li se ta neefikasnost još dodatno osvetiti Rudaru u drugom dijelu.
Drugi dio utakmice ponudio nam je još uzbuđenja. Prvo je 57. minuti nakon ubačaja Zeljka iz kuta Rudar je bio u povoljnoj poziciji no nije bilo nikog da u toj gužvi ubaci loptu u mrežu.
Domaćini svoje prigode imaju u 68., 69., minuti no Glavica je neefikasan. Ipak u 76. minuti koristi jedan nesporazum u obrani Rudara i zabija svoj drugi zgoditak za konačnih 3:0.
U 78. minuti bilježimo još jedan odličan udarac Glavice, ali i još bolju obranu Kodbe.
Do kraja utakmice„laporniki“ su pokušavali postići barem počasni zgoditak no bez uspjeha tako da 3 boda zasluženo ostaju domaćinima, a Rudaru ostaje žal što dobra, solidna igra nije okrunjena i boljim rezultatom.
No već u idućoj utakmici igrači Rudara mogu popraviti svoj bodovni saldo jer na Šuderku im dolazi ekipa Podravine iz Ludbrega, koja baš nije najbolje ušla u ovo prvenstvo, a i na toj utakmici pravo nastupa imat će i novo pojačanje Rudara u napadačkom dijelu Slaven Hlišč.
(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)