FOTOGALERIJA U gradu Mursko Središće započeo Move Week, tjedan promicanja tjelesne aktivnosti

Prvog dana obilježavanja Move Week-a u Murskom Središću u prijepodnevnim satima  odrađene su aktivnosti  „Vježbajmo od rane mladosti“ s učenicima 4. A i 4. B razreda  Osnovne škole Mursko Središće i učenicima od 1. do 4. razreda  područne škole Hlapičina

Uz početno zagrijavanje učenici su uživali u rekreativnim igrama: nabodi kapicu na stupić, poligon, vođenje lopte nogom , nošenje balona na frizbiju, sakupi što više štapova, ubaci loptu u koš, slalom u paru i zmija .

U popodnevnim satima je održana aktivnost „Pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici Sv. Barbare¨“  i rekreativne igre za sve sudionike. U aktivnost su se uključili članovi: Udruge Mažoretkinja Mursko Središće , Udruge Mažoretkinje Selnica, KK „Rudar“ Mursko Središće, ŠN „Rudar“ Mursko Središće,  AK Mursko  Središće  te  članice USR „Sport za sve“ Mursko Središće.

Kako je zbog visokog vodostaja Mure prvi dio stepenica u vodi pretrčale su se samo stepenice koje su bile izvan vode. Nakon pretrčavanja trase i kratke okrijepe sudionici su se okušali u rekreativnim igrama: potezanje užeta, skakanje u vreći, igra preciznosti-pogodi u flašu, igra spretnosti – vlakić i zajedno smo jači.

Sudionike je pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak  naglasivši važnost tjelesne aktivnosti te se i sam uključio u rekreativne igre.

Podršku djeci u trčanju i rekreativnim igrama dali su roditelji, bake i djedovi te su se i oni uključili u  trčanje po stepenicama i sudjelovanje u rekreativnim igrama.

(tekst: GMS, foto: Tin Tomanić, jpg.hr)