FOTOGALERIJA: Rudaru vrijedan bod u srazu s odličnom ekipom Radnika iz Križevaca

RUDAR – RADNIK 0:0

I nakon posljednje odigrane utakmice u jesenskom dijelu natjecanja na svom igralištu Rudar nije poražen na svojoj Šuderki. Od sedam odigranih utakmica u pet susreta na svom igralištu izlazio je kao pobjednik uz dvije neriješene utakmice i osvojenih 17 bodova.
Vrijedan bod pripao je ekipi Rudara protiv lidera na ljestvici ekipe Radnika iz Križevaca. Ono što svakako želimo istaći da smo vidjeli na djelu najkvalitetniju ekipu koja nam se dosad prezentirala u ovom djelu natjecanja. S time ovaj bod Rudara još više dobiva na vrijednosti, a izboren je velikom požrtvovnošću cijele ekipe.
Gledali smo utakmicu puno čvrstih duela s obje strane, moramo reći, ali ne grubih, s puno želje i borbenosti no ne i prelijepih poteza što se moglo i očekivati s obzirom na važnost utakmice.
Moramo biti iskreni i reći da su gosti bili malo bliže u osvajanju sva tri boda jer imali su i dvije stative, dvije prečke no zahvaljujući odličnoj igri zadnje linije Rudara i još boljim obranama opet po nama igrača utakmice domaćeg mladog vratara Nike Kodbe do zgoditka nisu uspjeli doći.


Nije ni Rudar bio neopasan no nažalost njihove opasne akcije prema gostujućim vratima gubile su se u predugim kombinacijama umjesto udarcima prema vratima. No bez obzira na to još jednom ponovimo da je Rudar odigrao dobru utakmicu i dobro parirao vjerojatno najkvalitetnijoj ekipi lige u ovom trenutku.
Zadovoljan je bio nakon utakmice i domaći trener Andrija Balajić koji posebno istakao odličnu igru domaće obrane kao i fantastičnog Kodbu. Veli teško je bilo igračima u veznom redu s obzirom na to da se igralo protiv odlične ekipe, koja je odlično postavljena i znala je točno što želi.
Čestitao je protivničkoj ekipi na dobroj, fer i sportskoj igri kao i svojim igračima na svemu pruženom u ovoj utakmici.Ovim bodom Rudar je zadržao vrlo dobro  peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, dok su gosti svoju lidersku poziciju prepustili ekipie Poleta iz Svetog Martina na Muri.


U zadnjem 14. kolu Rudar odlazi na gostovanje u Koprivnicu kod istoimene posljednje plasirane ekipe i možda je to prigoda da se ipak polusezona ne završi bez boda u gostima.

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)