FOTOGALERIJA Rudar iz samoizolacije u derbiju na noge Poletu – zaslužena pobjeda gostiju u korektnoj utakmici

Zbog slučaja zaraze korona virusom jednog igrača Rudara, cijela momčad prije ove utakmice provela je određeno vrijeme u samoizolaciji, bez treninga i utakmica. Tako su iz svojih soba odmah skočili na teren i to u najvećem međimurskom derbiju.

Naime jučer je odigrana zaostala utakmica 20. kola 3. HNL Sjever, a na Šuderki je gostovao Polet iz Svetog Martina na Muri. Zadnje dvije utakmice, one u kupu i prvenstvu, pripale su Rudaru, pa je ovaj put Polet želio revanš što im je i uspjelo. Bio je jednostavno kvalitetnija ekipa koja je ovaj derbi lagano dobila s rezultatom 0:4.

Sve golove gosti su postigli u drugom poluvremenu, a strijelci su bili Filip Perčić,  Dejan Glavica, Karlo Težak i Josip Brezovec. Zanimljiv je podatak da je Rudar prva tri gola primio u razmaku od samo devet minuta, između 55. i 64., a točka na i postavljena je u 83. minuti. Od 53. minute Rudar je igrao s 10 igrača jer je zbog drugog žutog kartona iz igre isključen Ptiček.

Polet se nakon ove pobjede nalazi na 4. mjestu s 36 bodova, dok je rudar na 7. mjestu s 27 bodova.

NK RUDAR – NK POLET 0:4  (0:0)

NK RUDAR: Rajf, Mesarić Le., Vurušić, Patafta, Zadravec M., Ptiček, Zrna, Damir, Šupljika, Vinko, Vaš (Kovač, Mesarić Lo., Zadravec A., Nedeljko, Murković)

Trener: Željko Domjanić

NK POLET: Jambres, Karlovčec, Hozjan, Barat, Horvat, Šegović, Šarić, Krištofić, Glavica Škvorc, Perčić (Horvat, Medved, Dodlek, Herceg, Cindrić, Težak, Brezovec)

Trener: Matija Kristić

(rt, foto: Tin Tomanić)