FOTOGALERIJA Poletu zaslužena tri boda u susjedskom derbiju s ekipom Rudara

RUDAR – POLET 0:2(0:2)

U 17.kolu 3.HNL Sjever u Murskom Središću odigran je derbi susret između Rudara i Poleta koji je završio zasluženom pobjedom gostiju 0:2.
Oko 350 gledatelja prisustvovalo je živoj i dinamičnoj utakmici u kojoj su gosti s dva postignuta zgoditka u prvom dijelu utakmice došli do tri boda i tako se i dalje zadržali na samom vrhu ljestvice.
Gosti su bolje ušli u utakmicu i već su u 1. minuti imali prigodu za zgoditak no udarac igrača Poleta bio je neprecizan i završio je daleko od vratiju Kodbe.
Polet do vodstva od 1:0 dolazi u 10. minuti utakmice iskoristivši brzi protunapad, nakon neuspješne akcije Rudara. Loptu je na lijevoj strani Poletovog napada primio Marko Šarić povukao brzu kontru do korner linije te odigrao odličnu povratnu loptu za svog kapetana Nikolu Barata koji je s vrha kaznenog prostora precizno šalje u desni donji kut Rudarov gola, nemoćnog vratara Kodbe.
Nakon vodstva gostiju Rudar polako preuzima inicijativu, a Polet strpljivom igrom čeka svoju prigodu za brzi kontranapad.
Svoju prigodu dočekali su igrači Poleta u 31. minuti. Nino Patafta je prošao po desnoj strani i same korner linije zavrnuo oštru loptu pred gol Rudara, gdje na prvu stativu ispred Rudarovih igrača utrčava Andrej Jurinić i iz blizine šalje loptu u mrežu Rudara za vodstvo od 0:2.
Tim rezultatom završava prvi dio utakmice, za koji treba reći da je svoje obje prigode u prvom dijelu Polet iskoristio, dok Rudar osim tri četiri poluprigode u prvom dijelu nije ozbiljnije ugrozio gol Poleta.


I drugi dio utakmice bolje je otvorio Polet no gol Rudara već na početku spašava stativa.
Po nama prvu pravu, a ispostavilo se i jedinu pravu prigodu na utakmici, nakon toga imao je Rudar nakon lijepog prodora i ubačaja Kevina Nedeljka, ali udarac glavom Slavena Hlišća završava pored vratiju Jambresa.
U daljnjem tijeku utakmice Rudar ima laganu inicijativu, ali to je inicijativa bez konkretnih prigoda i okomitosti prema protivničkim vratima.
Polet za to vrijeme mirno i rutinirano čuva sigurno vodstvo i čeka svoju prigodu. Većinom drugog dijela nije bilo nekih posebni prigoda, da bi Polet u zadnjih 10 minuta opet imao dvije lijepe prigode nakon pogreški Rudarove obrane no nisu bile iskorištene jedan je udarac završio pored vratiju, dok je prigodu Nine Patafte odlično osujetio Rudarov vratar Kodba.
Na kraju recimo još jednom zaslužena pobjeda Poleta, a Rudar iako je pružio solidnu i ravnopravnu igru svakako nedostaje veća agresivnost i okomitost prema protivničkom golu.
Evo što nam je o samoj utakmici rekao Rudarov trener Andrija Balajić:
„Prije svega čestitke gostima na pobjedi, a mi smo utakmicu izgubili prvo poluvrijeme kada smo učinili dvije pogreške koje su rezultirale s dva kontranapada i dva njihova zgoditka, što nam se ne smije dešavati. U globalu ne smijem biti nezadovoljan jer smo igrali protiv jedne dobre ekipe, a mogli smo im parirati cijelo drugo poluvrijeme i imamo problem što se s loptom želimo ušetati u gol. No glavu gore, moramo iz ovog izvući određene pouke nastaviti i dalje raditi i biti konkretniji pred protivničkim vratima.“
(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)