FOTOGALERIJA Održane rekreativne igre djece vrtićke dobi i sportske igre na otvorenom u PŠ Peklenica te vježbe oblikovanja i kružni trening u Sportskoj dvorani

U četvrti dan obilježavanja Europskog tjedna sporta uključili su se mališani DV „Maslačak“ – skupina „Suncokreti“ Podružnice Peklenica. Dvadesetak mališana uz početno zagrijavanje sudjelovalo je u rekreativnim igrama, tunel, pogodi gol, pucanje sedmeraca, zeko skok, vođenje lopte rukom i  sakupi što više lopti.

Nakon rekreativnih igara djece vrtićke dobi  na terenima područne škole Peklenica održane su sportske igre na otvorenom za  učenike 1. do 4. razreda. Vrlo razigrani  posloženi u 4 skupine po 12 učenika odrađivali su sportske igre: gađanje kolutima, tunel,  spretniji i brži te vođenje lopte štapom. Bilo je tu natjecateljskog  i borbenog duha , međutim na kraju su ipak svi bili zadovoljni  druženjem i zajedničkom igrom. Zajedno je u igrama sudjelovalo 70 djece.

U večernjim satima  u sportskoj dvorani održane su „ Vježbe oblikovanja“.  Kao rekvizit korišten je štap. Vježbe sa štapom odlične su za jutarnje razgibavanje, dinamičko istezanje na početku i na kraju treninga te mogu poslužiti kod jačanja pojedinih dijelova tijela te su, samim time, izvrsne za prevenciju raznih sportskih povreda. I kad želimo izgraditi fleksibilnost ili snagu posežemo za štapom koji pruža bezbroj mogućnosti u stojećem, ležećem ili sjedećem položaju.

Nakon „ Vježbi oblikovanja“ održan je KRUŽNI TRENING.  Kružni trening je tip treninga koji sadrži različite vježbe u određenom vremenskom razmaku. Vježbe se izvode jedna iza drugom i odmorom između kruga. Trening je sadržavao 10 vježbi . Svaka vježba odrađena je u 40 sekundi s pauzom između svake vježbe od 10 sekundi u tri kruga . U oba treninga sudjelovao je 20 osoba.

(GMS, foto: zr)