FOTOGALERIJA Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja posjetio polaznike kampa Košarkaške Akademije Mrav

Tradicionalni košarkaški kamp u organizaciji Košarkaške Akademije Mrav startao je jučer (nedjelja 10. srpnja) u Termama Sveti Martin.

Na kampu sudjeluje pedesetak djece, a među njima su i mladi košarkaši  KK Rudar, KK Čakovec i KK Nedelišće, klubova koji rade u sklopu Akademije Mrav. Kamp će trajati sedam dana, do subote 16. srpnja, a djeca su podijeljena u dvije grupe, mlađu i stariju te treniraju dva puta na dan. Na kampu treniraju djeca iz Zagreba, Varaždina, Međimurja i Slovenije.

Kreće se s jutarnjim treninzima nakon čega slijedi opuštanje i kupanje u Toplicama Sveti Martin, zatim je na rasporedu ručak te opet kupanje ili popodnevni odmor, po želji djece, a u 17 sati slijedi novi trening za mlađu grupu, a nakon njih na redu je starija grupa i tako svaki dan sve do subote.

Odmah prvog dana kampa djecu je posjetio hrvatski košarkaški reprezentativac Mario Hezonja, koji je u svojoj karijeri igrao za KK Zagreb, Barcelonu, NBA momčadi Orlando Magic, New York Knicks i Portland Trailblazers, a nakon toga za grčkog velikana Panathinaikos, zatim ruski Unics, a od prošlog tjedna je novi igrač velikog Real Madrida. Mario je ujedno i ambasador Košarkaške Akademije Mrav.

Hezonja je odradio trening s djecom, prenio im iskustva igre jedan na jedan, strpljivo odgovarao na sva pitanja djece, a nakon toga se sa svima slikao i dijelio im autograme, na majice, patike, gdje god su to željeli.

U četvrtak će djecu u kampu posjetiti i drugi hrvatski košarkaški reprezentativac, koji je prošle i ove sezone osvojio Euroligu s turskim klubom Anadolu Efes. Spomenimo kako je Anadolu Efes odlučio umiroviti njegov dres s brojem 44, kojeg više nikada nitko neće nositi u klubu, a riječ je o Krunoslavu Simonu koji je također proizašao iz sistema Akademije Mrav.

-Jako mi je drago vidjeti jedan ovakav košarkaški projekt, i ja sam bio u toj školi i meni je bio trener Andrej Tesla. Puno mi je pomogao kao i svim igračima koji su prošli njegovu selekciju i vidi se sistem kojim se prije radilo u KK Zagreb kroz koji smo svi prošli u pretkadetima, kadetima i juniorima. Baš mi je jako drago da vidim jedan ovakav projekt koji pomaže klincima iz cijele Hrvatske unatoč lošim trenucima za cijeli hrvatski sport, a ne samo košarku. Strašno mi je drago da smo mi pokrenuli inicijativu kroz teška vremena da se djeca i dalje bave košarkom, da treniraju, da se okupljaju u Akademiji koja znači svima nama koji smo prošli kroz KK Zagreb jako puno, rekao nam je Mario Hezonja.

Teo Cilar, foto: Tin Tomanić