FOTOGALERIJA 3. NL SJEVER U susjedskom derbiju Polet i Rudar podijelili bodove

POLET – RUDAR 1:1 (1:0)

U 20. kolu 3. Nogometne lige Sjever u Svetom Martinu na Muri sastale su se dvije vodeće ekipe na ljestvici domaći Polet i Rudar iz Murskog Središća.
Po lijepom sunčanom vremenu pred oko 700 gledatelja ekipe su podijelile bodove završivši utakmicu rezultatom1:1.


Potrebno je istaknuti da smo ovaj puta prisustvovali utakmici s malo prigoda na obje strane, što inače nije slučaj kada se sastaju ove dvije ekipe, no domaći su bili ti koji su ipak imali nešto više od igre pa tako i koju prigodu više.
Sama utakmica započela je u dosta nervoznom ritmu pa tako u prvih dvadesetak minuta nismo vidjeli previše suvislih akcija, jedinio je domaćin u dva tri navrata opasnije zaprijetio nakon prekida, ali bez nekog vidnijeg rezultata.
I kako to u ovakvim utakmicama obično i biva domaćin dolazi u vodstvo u 41. minuti nakon što Nikola Barat udarcem glavom poslije udarca iz kuta postiže zgoditak za vodstvo od 1:0.


Bila je to i jedina ozbiljnija prigoda za domaćina, dok je Rudar u tom periodu ostao bez ozbiljnije prigode pa tako domaćin odlazi na odmor s zasluženim vodstvom od 1:0.
Svoju prvu ozbiljniju prigodu Rudar ima u 64. minuti no odličnom intervencijom domaći vratar Jambres sprečava Patrika Nedeljka u postizanju zgoditka.
Većina drugog dijela utakmice odigravala se na sredini terena tako da nekih ozbiljnijih situacija nismo vidjeli. Ipak Rudar dolazi do izjednačujućeg zgoditka u 86. minuti utakmice kad nakon ubačaja Arpada Vaša iz slobodnog udarca pred vrata Poleta najviši u skoku je Benjamin Šardi koji glavom puca prema vratima Poleta, a Patrik Nedeljko  posprema loptu u nebranjeni dio mreže domaćeg vratara Jambresa za izjednačenje od 1:1.

Tu treba reći da je greškom suca i delegata u službeni zapisnik kao strijelac upisan Benjamin Šardi p na intevenciju igrača Rudara, iako neslužbeno, ispravljamo ovaj sudački previd.
Bio je to i rezultat utakmice pa tako na prvenstvenoj ljestvici ostaje nepromijenjeno stanje, gdje Polet i dalje zadržava visoku prednost od 7 bodova u odnosu na drugoplasirani Rudar.

Nažalost moramo spomenti i jedan neželjeni incident u 46. minuti kada je u nenamjernom sudaru Rudarovog igrača Evalda Vinka i domaćeg Erika Vincetića teže stradao domaći igrač kojemu je prema riječima dežurnog liječnika puknula fibija na nozi te je vozilom hitme pomoći prevezen u bolnicu. Zaželimo Eriku Vincetiću čim raniji oporavak i povratak na zelene terene.


U sljedećem 21. kolu Rudar na svojem terenu dočekuje ekipu Podravine dok Polet odlazi na gostovanje u Pitomaču.

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)