FOTOGALERIJA 3. NL SJEVER Rudaru bodovi u derbiju kola protiv Pitomače

RUDAR- PITOMAČA 3:1(1:0)

Zasluženu pobjedu i tri boda izvojevao je Rudar u dvoboju s ekipom Pitomače. Pobjedom od 3:1 nad direktnim takmacem u borbi za vrh prvenstvene ljestvice, Rudar se od Pitomače odvojio za 6 bodova te momentalno zauzima prije odigravanja posljednjeg kruga prvenstva drugu poziciju s 39 bodova, sedam manje od prvoplasiranog Poleta iz Svetog Martina na Muri.


U borbenoj, žustroj ali i korektnoj igri obje ekipe pružile su igru koja je u svakom slučaju zaslužila da nosi epitet derbija kola.
Sam početak protekao je u dosta nervoznoj igri bez nekih lijepih trenutaka, te su se prigode mogle jedino stvarati iz prekida.
To je iskoristio Rudar koji koristi ubačaj iz kuta u 16. minuti  za vodstvo od 1:0 kada Fran Antolović udarcem glavom posprema loptu u mrežu nemoćnog gostujućeg vratar Zdelara.

Gosti pokušavaju preko brzih kontri doći do domaćeg vratara no nekih ozbiljnijih prigoda nisu imali. Rudar pak je imao još jednu lijepu prigodu u 33. minuti no lijepu akciju Arpad Vaš završava udarcem koji za koji centimetar odlazi kraj lijeve stative gostujuće momčadi.
I u 38. minuti pružila se nova prigoda Rudaru za povećanje vodstva li sva tri udarca prema vratima gostujućeg vratara završavaju u njihovom gustom obrambenom bloku.
Rezultatom 1:0 u korist Rudara završava prvi dio utakmice.
Početkom drugog dijela Rudar je aktivnija momčad i to dovodi do povećanja vodstva Rudara od 2:0 u 59. minuti, nakon što Vaš požrtvovno oduzima loptu gostima na njihovoj polovici i poslužuje Ratajeca koji još ljepše asistira Kevinu Nedeljku koji je neumoljiv i posprema loptu gostujuću mrežu.

U 63. minuti već je 3:0 kada Antonio Martinjaš krasnom asistencijom dovodi u prigodu Luku Liklina, a ovaj takve prigode ne propušta .
Već u 64. minuti Rudar ima šansu za dotući grogiranog suparnika, nakon odlične akcije čiji je glavni autor bio Arpad Vaš no nažalost po Rudar njegov završni udarac odlično brani gostujući vratar Zdelar.


Nakon toga očito da su se Laporniki zadovoljili vodstvom, pa gosti preuzimaju laganu inicijativu, što dovodi do smanjenja rezultata na 3:1 iz kaznenog udarca u 69. minuti , a strijelac je bio Boško Kosanović.
Bio je to i konačan rezultat utakmice, u kojoj je Rudar bio bolje momčad i zasluženo upisuje bodove.
Ono što posebno moramo istaknuti je i navijanje mlade ekipe navijača Rudara pod nazivom“Mali Laporniki”. Dečki sve čestitke, pokazali ste da ste pravi Rudarovci.


U otvaranju trećeg kruga natjecanja Rudar je u 19. kolu domaćin ekipi Koprivnice, a utakmice se igraju 6. travnja s početkom u 16,30 sati.
(tekst i foto: zr video: Dražen Srpak)