FOTOGALERIJA 3. NL SJEVER Rudar do boda s igračem manje

RUDAR – VARTEKS 1:1(0:0)

Nakon uvjerljive pobjede nad Graničarom iz Kotoribe u prošlom kolu Rudar je na Šuderki dočekao u 16. kolu vrlo dobru i čvrstu ekipu Varteksa iz Varaždina.


U tvrdoj i čvrstoj utakmici bez previše prigoda utakmica je završila neriješenim rezultatom 1:1, što je po nama po prikazanom i najrealnije.
Prvi dio utakmice Rudar je bio taj koji je diktirao ritam utakmice, imao veći posjed dok su se gosti orijentirali više na obrambene zadatke i čekali svoju prigodu iz brzih protunapada preko jedinog isturenog igrača Glavice.
U takvoj igri nije bilo previše prigoda pa je Rudarova najbolja bila u 16. minuti kada Kevin Nedeljko nakon lijepe akcije puca iznad gostujućih vratiju.
Jedinu poluprigodu još je imao i Arpad Vaš koji nažalost iz obećavajućeg slobodnog udarca s nekih 17 metara šalje loptu u živi zid, a udaraca Radikovića nakon odbijanca završava u gostujućem bloku.
U 40. minuti gosti imaju najbolju prigodu u prvom dijelu kada njihov igrač izlazi sam ispred domaćeg vrataru Kocijana, no ovaj odličnom intervencijom zaustavlja njegov udarac.


Bez zgoditaka završava prvi dio utakmice u kojem gledatelji nisu baš mogli i previše uživati jer bilo je tu najviše trke i borbe bez nekih izrazito lijepih akcija.
I u drugi dio utakmice ulazi se s inicijativom Rudara, ali sve to bilo je dosta jalovo bez nekih prigoda za gol.
U 60. minuti dosuđen je slobodni udarac za Rudar na nekih 18 metara kojeg izvodi Radiković no pogađa živi zid, a gosti izvode brzi protunapad i Dorian Mikičić krasnim udarcem s nekih dvadesetak metara neobranjivo pogađa mrežu nemoćnog Karla Kocijana za vodstvo gostiju od 0:1.
Da bi nevolja za Rudar bila još veća u 74. minuti sudac Ćosić pokazuje direktni crveni karton Silviu Radikoviću  zbog kako je naveo u zapisniku, namjernog udaranja protivničkog igrača Renana po nozi.
To isključenje kao da je bilo pravi motiv za lapornike koji su nakon toga zaigrali i čvršće i poletnije, a i ono što je i najvažnije i opasnije po gol gostujućeg vratara Banfića.


To im se isplatilo u 85. minuti kada nakon ubačaja Luke Liklina iz kornera loptu u petercu do lopte dolazi Petar Ratajec i zakucava je pod prečku nemoćnog vratara Banfića.
Rudar je i dalje nastavio s napadima prema gostujućim vratima i u 88. minuti u kaznenom prostoru srušen je Ratajec , no prema prosudbi glavnog suca Ćosića to nije bilo dovoljno za kazneni udarac, s čime se nisu složili domaćini kao ni  domaći gledatelji.
I gosti su imali svoju prigodu za konačno rješenje utakmice u 90+1 minuti, ali udarac glavom iz blizine Renana odlazi iznad domaćih vratiju.
Tako da utakmica završava s rezultatom 1:1, i s tim osvojenim bodom Rudar izbija na drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici pošto je Polet iz Svetog Martina na Muri svladao ekipu Pitomače direktnog konkurenta Rudara za drugu poziciju s 2:1.


U sljedećem 17. kolu Rudar odlazi na gostovanje kod ekipe Međimurja u Čakovec koja je u ovom kolu poražena od ekipe Podravine rezultatom 2:1.
(tekst i foto: zr)