FOTO U zadnjoj pripremnoj utakmici Rudar remizirao s ekipom Polane iz Slovenije

RUDAR- POLANA 3:3(2:1)
U zadnjoj pripremnoj utakmici Rudar je u goste dočekao trećeplasiranu ekipu Pomurske nogometne lige iz Slovenije ekipu NK Polane iz Velike Polane.
Nakon dobre i efikasne igre obiju ekipa konačan rezultat bio je 3:3.
Gosti su ti koji prvi dolaze u vodstvo od 0:1 u 12. minuti nakon nesporazuma u Rudarovoj obrani. Nakon toga Rudar pojačava tempo te prvo u 22. minuti poravnava na 1:1 zgoditkom Kevina Nedeljka da bi već u 28. minuti lijepim udarcem Evald Vinko donio potpuni preokret za vodstvo od 2:1.
Nakon toga Rudar propušta nekoliko izglednih prigoda, dok gosti u tom ostatku prvog dijela ostaju bez nekih izrazitih prigoda te se rezultatom 2:1 odlazi na odmor.
I udrugom dijelu Rudar započinje bolje te povećava svoje vodstvo u 51. minuti na 3:1 lijepim zgoditkom Patrika Nedeljka lijepe asistencije Mateja Roginića. Nakon toga Rudar stopostotnu prigodu za povećanje n 4:1, ali je ne koristi.
Nakon toga „laporniki“ spuštaju tempo što koriste gosti i zasluženo prvo smanjuju rezultat u 62. minuti na 3:2 da bi u 75. minuti iz kaznenog udarca poravnali rezultat na 3:3.


Nakon toga opet se Budi domaća ekipa, ali do kraja ne uspijeva postići zgoditak iako je zato imala nekoliko izrazitih prigoda, pa utakmica završava neriješenim rezultatom. Osjetilo se pod kraj utakmice da je ekipu pomalo uhvatio i umor jer bila im je to druga odigrana utakmica u roku od 3 dana. U ovoj utakmici trener Damir Lepen Jurak nije mogao računati na Ratajec, Zeljka i Mendelskog.
Po nama ekipa je svakako prokazala ovaj tjedan da spremna ulazi u nova natjecanja na proljeće, kako u Kup utakmicu 2.3.(subota) protiv ekipe Mladosti iz Svete Marije u Svetoj Mariji, a tako u 9.3. protiv ekipe Graničara iz Kotoribe u nastavku natjecanja 3.NL Sjever u Kotoribi.

RUDAR: Kodba, P. Nedeljko, Antolović, Šardi, Radiković, L. Liklin, Vaš, Jurak, Vinko, Roginić, K. Nedeljko još su igrali: Kocijan, Novak ,Martinjaš , I. Liklin, Rihtarec, F. Debelec trener: Damir Lepen – Jurak

Strijelci za Rudar: K. Nedeljko, Vinko i P. Nedeljko

(tekst i foto: zr)