FOTO: U velikoj „kaljuži“ na Šuderki Rudar do bodova protiv ekipe Koprivnice

RUDAR- KOPRIVNICA 4:3(2:2)

Danas 17.09.2022. godine odigrano je 5. kolo 3. HNL lige Sjever.
Rudar iz Murskog Središća bio je domaćin ekipi Koprivnice i u pravom vatrometu golova došao do vrijedne sretne i spretne pobjede, ali moramo reći zaslužene, rezultatom 4:3.
No prije nego kažemo nekoliko riječi o ovoj utakmici moramo čestitati svim sudionicima ovog susreta, započevši s igračima obiju ekipa, pa tako i sucima, koji su u ovim po nama nehumanim uvjetima odigrali jedan borbeni čvrst susret, s puno golova, ali na kraju treba reći fer, sportski i korektno s obje strane. Normalno da onaj tko gubi ima pravo da se ljuti, a to su ovaj put bili gosti, pa su tako i imali neke sitne primjedbe na sudačke odluke, no treba reći da su suci svoj posao odradili vrlo korektno, jer stvarno je na ovom teškom mokrom, blatnjavom i više od pola igrališta vodom prekrivenom terenu trebaloznati odsuditi utakmicu. A to je sudačka trojka po nama odradila vrlo dobro.


Što se same utakmice tiče gledatelji su došli na svoj račun vidjeli su 7 lijepih zgoditaka(posebno bi izdvojili zgoditak Arpada Vaša iz slobodnog udarca), nekoliko rezultatskih preokreta u samoj utakmici, puno borbenosti i trke, čvrstih duela, uglavnom sve što nogomet čini lijepim iako se nije umiralo u nogometnoj umjetničkoj ljepoti.

Strijelci za Rudar bili su Kevin Nedeljko 2x, Arpad Vaš i Ivan Cimerman, dok je dvostruki strijelac za goste iz Koprivnice bio David Kranclbinder te David Petika.


Recimo još da što se Rudara tiče ova utakmica osim bodova Rudaru donijela je još nešto lijepoga, a to je povratak u natjecateljski pogon, nakon ozljede i operacije Roberta Skolibera u drugom dijelu utakmice, koji je odmah pokazao koliko znači ovoj ekipi, te koliko joj je nedostajao u ovih nekoliko mjeseci.

(tekst i foto:zr)