FOTO ŠN „RUDAR“ Mursko Središće: Kad se složne ruke slože sve se može

Škola nogometa „Rudar“ Mursko Središće već duže vrijeme sve oduševljava svojim radom kao i sportskim rezultatima. No kako je u školi trenira više od stotinjak djece , a i konstantno se broj djece povećava, u nedostatku infrastrukture u zadnje vrijeme sve veći problem postaju termini za treniranje kao i odigravanje utakmica.
Kako bi se riješio i taj problem došlo se na ideju da se za pomoć obrate Općini Selnica, gdje nažalost već duže vrijeme stoji neiskorišteno igralište ne tako davno ugašenog kluba NK „Mladost“ Selnica, te da im se omogući da svoje treninge održavaju na tom igralištu.
Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević usuglasio se s tom idejom na čemu mu se iz Škole nogometa najljepše zahvaljuju, te su vrijedni članovi UO ŠN, te roditelji kao i prijatelji škole prionuli poslu te krenuli u uređivanje samog igrališta kao i klupskih prostorija te samog okoliša.


Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević rekao nam je da mu je drago da je objekt i igralište opet stavljen u funkciju jer apsolutno je bolje da se koristi nego da stoji zatvoren. Općina Selnica će pomoći koliko je u njezinoj moći, a sam objekt će se priključiti i na sustav kanalizacije o trošku Općine Selnica.
ŠN „Rudar“ i ŠN“ Sveti Marko „ usko surađuju pa je i to jedan od razloga zašto je i došlo do suradnje. Potpisan je i sporazuma koji će normalno u slučaju aktivacije nogometnog kluba u Selnici biti raskinut zbog potreba istog.


Posjetili smo ih kada se vrijedna ekipa članova UO, roditelja i prijatelja okupila nakon posla i došla urediti okoliš.
Igralište već sada nakon svakodnevnog održavanja i dvije košnje tjedno te dosijavanja trave i tretiranja krtičnjaka, sposobno je za upotrebu s time da će se na njegovom usavršavanju i dalje raditi.
Koliko su ozbiljno shvatili ovaj projekt govori i činjenica da su uz pomoć sponzora kupili novu kosilicu, tako da mogu nesmetano i neovisno o nikome održavati igralište.


Ono što ih međutim momentalno najviše smeta to je neodgovorno ponašanje pojedinaca koji dolaze na samo igralište ta prave nered i štetu. Tako su neki dan našli potrganu ogradu, kamere te igralište puno smeća.
No kako vele tu su nemoćni jer ne mogu oni stražariti na igralištu, jedino mogu utjecati na svijest tih neodgovornih, jer ne rade oni to samo radi sebe i svoje djece već na korist cijele zajednice.
Zato poziv i molba svima čuvajte ovo jer to je od sviju nas.


Nakon polusatnog druženja ostavili smo ekipu u daljnjem radu, a na kraju su nam još rekli da im je želja da se čim više roditelja i prijatelja angažira na radu i pomoći oko održavanja samog objekta i igrališta.

(tekst i foto: zr)