FOTO Rudar uvjerljiv u pripremnoj utakmici protiv Međimurja

Rudar je i u drugoj pripremnoj utakmici izvojevao pobjedu. Ovaj put suparnik mu je bila ekipa Međimurja, budući suparnik i u natjecanju u 3. NL Sjever.
3:0 slavio je Rudar u zanimljivoj utakmici s dosta prigoda više na strani Rudara, no i ekipa iz Čakovca imala je svoje prigode.
Recimo da smo prisustvovali lijepom nogometno prijepodnevu viđena su tri postignuta zgoditka, a moglo ih je biti i više.
Rudar je došao o vodstvo od 1:0  u 25′ nakon udarca glavom Ratajeca, nakon lijepog ubačaja Šardija.
Već tri minute kasnije u 28′ Rudar povećava svoje vodstvo na 2:0 preko Evalda Vinka nakon ubačaja Radikovića s lijeve strane i udarca Cimermana te odlične obrane gostujućeg vratara Hozjana no Vinko je neumoljiv i posprema loptu u mrežu.

Bilo je još prigoda u prvom dijelu no rezultat od 2:0 nije se promijenio.
Drugi dio započeo s prigodama na obje strane. Prvo Belaj ne koristi odličan ubačaj Vinka iz kornera te loptu šalje glavom pored vratiju, a zatim i gosti ne koriste svoju prigodu.
U drugo dijelu treneri su dali prigodu svim igračima i možemo slobodno reći da su i igrači koji su ušli pokazali svoje nogometno znanje tako da smo do kraja utakmice prisustvovali vrlo ugodnom nogometnom događaju.
I tu je Rudar bio uspješniji te je pred sam kraj utakmice povećao svoje vodstvo na uvjerljivih 3:0 u 86′ zgoditkom Puljića.
Po prikazanom apsolutno zaslužena uvjerljiva pobjeda Rudara, dok je kod ekipe Međimurja vidljivo da je to još uvije ekipa u fazi formiranja.
Sljedeću pripremnu utakmicu Rudar također igre na Šuderki iduće subote s ekipom NK Polana iz Velike Polane(Slovenija).

Zabrinutost kod Rudar jedino može izazvati ozljeda skočnog zgloba vratara Nike Kodbe kojeg je nakon ozljede odlično zamijenio mladi vratar Međimurja Jukić.
RUDAR – MEĐIMURJE 3:0 (2:0)
Strijelci: 1:0 25′ Ratajec, 2:0 28′ Vinko 3:0′ 86′ Puljić
Sudac: Nino Škrobar
Gledatelja: 150
RUDAR:  Kodba, Radiković, Šardi, Belaj, Vinko, Jaklin, Ratajec, Martinjaš, Nedeljko P., Nedeljko K., Cimerman (Novak, Puljić, Rihtarec, Liklin, Roginić, Škvorc, Kolman, Sakač) Trener: Damir Lepen Jurak
MEĐIMURJE: Hozjan, Krznar, Mrazović, Senčar, Štajerec, Vinski, Novak, Levak – Panić, Horvat, Turk, Juren (Jukić, Pejanović, Podvezanec, Žinić, Švenda) Trener: Vjeran Simunić
(tekst i foto: zr)