FOTO PRVI DAN  MOVE WEEK-a 2023.- pretrčimo 300 stepenica uz Muru i sv. Barbare i rekreativne igre

U ponedjeljak, 22. svibnja, započeo je MOVE WEEK – Tjedan promicanja tjelesne aktivnosti. U prijepodnevnim satima održano je vježbanje s učenicima prvih razreda Osnovne škole Mursko Središće. Uz početna zagrijavanja i  vježbe oblikovanja   40-ak učenika  uživalo je u rekreativnim igrama ; skupljanje kapica, štafetnim igrama , poligon, okretanje čašica, dodavanje koluta ….

U večernjim satima održana je aktivnost pretrčimo 300 stepenica uz Muru na Šetnici sv. Barbare. Nakon pretrčavanja održane su rekreativne igre; slagalica, potezanje užeta , napuhni i probuši balon, skakanje u vreći i nabacivanje koluta.  Iako su igre bile natjecateljskog karaktera  nisu  bodovane  čime se šalje poruka da nije bitno pobijediti već uključiti  se u  tjelesnu aktivnost, a žara za pobjedom i navijanja za svoju ekipu  nije nedostajalo.

U prvi dan provedbe aktivnosti su se uključili Atletski klub Mursko Središće, Škola nogometa Rudar Mursko Središće, Mažoretkinje Mursko Središće, Selničke mažoretkinje,  Košarkaški klub „Rudar“ Mursko Središće,  Shotokan karate klub Muraken Mursko Središće , USR „Sport za sve“ Mursko Središće te brojni roditelji djece koja su uključena u klubove.

(GMS, foto: zr)