FOTO Pobjeda Rudara protiv Bednje u prvoj pripremnoj utakmici

RUDAR – BEDNJA 4:2 (2:0)

Nakon pet održanih svakodnevnih treninga Rudar je odigrao i prvu pripremnu utakmicu protiv ekipe Bednje iz Beletinca i apsolutno zasluženo slavio s 4:2.
Inače smo prisustvovali vrlo lijepoj i živoj i efikasnoj utakmici, čak iznenađujuće dobroj od obiju ekipa s obzirom na to da su pripreme tek započele.
Rudar je u samu utakmicu krenuo vrlo agresivno s visokim presingom pa je tako već u 1. minuti imao izglednu prigodu preko Roginića no odlično je intervenirao gostujući vratar.
U 5. minuti nova prigoda za Rudar no Ilija Liklin ne koristi kazneni udarac nakon prekršaja nad Ratajcem.
No i gosti nisu bez prigoda pa nakon početne inicijative Rudara upućuju dva opasna udarca prema Rudarovom golu no Kodba oba puta odlično intervenira.
U 20. minuti Rudar dolazi do vodstva od 1:0, a strijelac iz jedne gužve pred gostujućim vratima je bio Petar Ratajec.
Nakon toga ima Rudar dvije prigode u 24. i 44. minuti preko Ratajeca i Roginića no bez rezultata.
Ipak u 45. minuti Rudar povećava vodstvo na 2:0 nakon odlično izvedenog kornera Zeljka, a strijelac je ponovo bio Petar Ratajec, koji je ovim zgodicima pokazao da će biti veliko pojačanje za Rudar.


Rezultatom 2:0 završio je prvi dio utakmice.
I u drugi dio utakmice Rudar je krenuo efikasno te je već u 50. minuti povećao vodstvo na 3:0 zgoditkom Ilije Liklina.

Gosti se ne predaju i u 58. minuti smanjuju rezultat na 3:1 iz kaznenog udarca kojeg je realizirao Ivančić.


Blizu zgoditka bili su i u 63. minuti kada pogađaju stativu.
U 70. minuti Rudar povećava svoje vodstvo na 4:1 nakon lijepog ubačaj s lijeve strane , a svoj prvi zgoditak za svoj novi klub postiže mladi Borna Rihtarec.


Sudac Škrobar još jednom u 75. minuti pokazuje na bijelu točku te gosti preko Meštrića postavljaju konačan rezultat ove utakmice od 4:2.


Treneri su na ovoj utakmici dali prigodu svim igračima koje su imali na dispoziciji, i ono što možemo reći da smo zaista prisustvovali jednoj lijepo utakmici s puno prigoda i lijepih akcija i u konačnici gledatelji su vidjeli čak šest zgoditaka.
Ekipe su nastupile s a sljedećim igračima:
RUDAR: Kodba, Novak, Šardi, Belaj, Zeljko, Roginić, Vinko, Vaš, Jaklin, Ratajec, Liklin (Mikulić, Martinjaš, Rihtarec, Sakač, Kolman, Puljić, Podkrajac, Škvorc,Potočnik)- trener: Damir Petek-Jurak
BEDNJA: Medved, Puškadija, Žuti, Vesenjak, Angelovski, Capan, Ricard, Herceg, Horvatić, Ivančić (Bosilj, Horvatić, Banić, Meštrić, Vodopija) trner: Saša Paska
Sudac: Nino Škrobar
Strijelci: 1:0 20′ Ratajec, 2:0 45′ Ratajec, 3:0 50′ Liklin, 3:1 58′ Ivančić(KU),’ 4:1 70′ Rihtarec, 4:2 75′ Meštrić(KU)

Trener Rudara Damir Petek Jurak rekao nam je da je zadovoljan prikazanim s obzirom na zaista teški tjedan treninga, da ima stvari koje treba još ispraviti, no to je normalno s obzirom da su pripreme takoreći na samom početku.
(tekst i foto: zr)