FOTO: Plavi odbojkaši pobijedili OKM Centrometal II, odbojkašice izgubile u Varaždinu

Prošlog vikenda bili su aktivni odbojkaši i odbojkašice Odbojkaškog kluba Plavi. Odbojkašice su igrale predzadnju prvenstvenu utakmicu dok su odbojkaši igrali polufinale kupa Međimurja

U subotu su odbojkaši bili domaćin drugoj momčadi Centrometala. Plavi su u utakmicu ušli maksimalno ozbiljno i koncentrirano pošto su im falila 3 igrača iz prvog sastava. Utakmicu su otvorili vrlo dobro i u stalnoj su prednosti. U drugoj polovici seta prednost su povećali na 7-8 razlike. Rutinski su Plavi došli do prvog seta rezultatom 25:19. U drugom setu potpuna dominacija Plavih, poveli su 2:0 rezultatom 25:10. Treći set je bio naizjednačeniji, ali i tu su domaćini bili bolji. Dobili su set sa 25:22 i zasluženo pobijedili mladu momčad Centrometala. Ovom pobjedom Plavi su se plasirali u finale Kupa koje se igra u subotu u dvorani Aton u Nedelišću. Protivnik im je prvoligaš Centrometal.

OK Plavi – OKM Centrometal II 3:0 (25:19, 25:10, 25:22)

Plavi: G., K., J. Novak, Hranilović, Trstenjak, Šimon, Mikulić.

Odbojkašice su gostovale u Varaždinu. Plavima je utakmica bila vrlo bitna jer su u igri za medalje. Utakmicu su Plave odigrale ispodprosječno pa su Varaždinke lagano slavile. Po setovima je bilo 25:18, 25:12, 25:17. Zadnju utakmicu Plave igraju kod kuće protiv druge ekipe Kaštela. Plave moraju pobijediti ako žele osvojiti treće mjesto. Kaštel je osigurao drugo mjesto dok su prvakinje lige odbojkašice Ivanca.

Varaždin III – Plavi 3:0 (25:18, 25:12, 25:17)

Plavi: Goričanec, Hranilović, Škvorc, Pintarić, D., S. Debelec, L., A. Turk, A., I. Mance, Novak, Mađarić, Jezernik. Trener: Jurica Novak.

(Jurica Novak, foto: Tin Tomanić)