FOTO NK „Rudar“ Mursko Središće krenuo s pripremama

Damir Lepen Jurak: Siguran sam da će ova generacija donijeti u Mursko Središće dugo priželjkivani trofej

Jučer 22. 1. 2024. godine svoje bazične pripreme za proljetni dio natjecanja u 3. NL Sjever započeo je i serjojnski ligaš Rudar iz Murskog Središća.
Na snježnom igralištu i temperaturi od -3 stupnjeva Celzijusa treneru Damiru Lepenu Juraku na prvi trening odazvalo se 23 igrača, dakle svi koji nisu bili spriječeni što školskim, a što fakultetskim obavezama.


Već od samog početka vidjelo se da se pripremama pristupilo jako ozbiljno, a igrače su na prvom treningu pozdravili predsjednik kluba Miljenko Zobić te sportski direktor Tomislav Nedeljko.


Treneru Damiru Lepenu će i dalje u radu pomagati kao pomoćni trener Nino Vuri.
Na okupu je uglavnom ostala ista ekipa od jesenas jedino se kao pojačanje iz austrijskog drugoligaša Horna ekipi priključio Matija Mendelski.
Prije samog početka treninga ukratko smo porazgovarali s trenerom Damirom Lepenom Jurakom pa evo što nam je on rekao o nadolazećoj polusezoni.
Pripreme su krenule koliko treninga i pripremnih utakmica mislite održati u tom periodu?
Kroz pripremni ciklus u planu nam je svakodnevno trenirati, što do početka prvenstva iznosi cca 30 treninga i odigrati 5 pripremnih utakmica i to za sada izgleda ovako:
Pripremne utakmice: 27.01. vs Venera na igralištu Rudara u 14,30 sati(subota), 03.02. vs Cvetkovec,10.02. NK Dajla Istra, 17.02. vs Nafta Lendava, 24.02. vs Polana dok nas 03.03. očekuje kup susret s Mladosti iz Svete Marije, a prvenstvo počinje 09.03. utakmicom protiv Graničara iz Kotoribe.
Očekivanja u prvenstvu i Kupu?
Naša očekivanja u prvenstvu i u kupu nisu se promijenila, imamo odličnu ekipu s kojom tražimo pobjedu u svakoj utakmici i siguran sam da će ova generacija donijeti u Mursko Središće dugo priželjkivani trofej.
Igrači na pripremama:
Na pripreme će se odazvati: Šardi, Zeljko, Antolović, Vaš, Rihtarec, Jurak, Vinko, F.Debelec, Jaklin, Hamonajec, Kocijan, K.Nedeljko, Kodba, Zadravec, L. Liklin, Novak, Martinjaš, Roginić, Mendelski, Kolman, P.Nedeljko, Ratajec, Radiković,I. Liklin, Škvorc, Perčić, R. Debelec, Sakač, Podkrajac i kadeti: Paler i Perčić.

Ekipi se priključio i Matija Mendelski kao pojačanje vaše mišljenje o njemu?
Matiju poznajem već dugi niz godina, imao samo ga priliku u dva navrata trenirati u NK Međimurje, vrlo dobro se poznajemo. On je jedan od najtalentiranijih igrača u svojoj generaciji i jako sam zadovoljan da je prepoznao NK Rudar kao idealnu sredinu za svoj daljnji nogometni razvoj.
Mini pripreme u Umagu?
Uprava kluba osigurala nam je mini pripreme u Umagu, na čemu im se ovim putem zahvaljujem, a posebno moramo tu spomenuti vrlo agilnog člana uprave Damira Cilara koji se u tom dijelu najviše potrudio u samoj pripremi i organizaciji priprema.
Na pripreme odlazimo 09.02. i ostajemo do 11.02., u planu nam je odraditi 3 treninga i odigrati utakmicu s NK Dajla.

(tekst i foto:zr)