FOTO NK “Mura” Hlapičina održala redovnu izvještajnu godišnju skupštinu

U subotu 27.1.2024. godine održana je redovna godišnja skupština Nogometnog kluba MURA. Skupština je održana u prostorijama kluba u Hlapičini s početkom u 17:30 sati.

Dnevni red je bio sljedeći:

 1. Izbor radnog predsjedništva
 2. Izbor dva (2) ovjerovitelja zapisnika
 3. Usklađivanje Statuta kluba s novim zakonom o sportu
 4. Izvještaji o radu:
 • predsjednika
 • blagajnika
 • trenera seniora
 • voditelja veterana
 1. Izvještaj nadzornog odbora
 2. Razno
 3. Domjenak

Predsjednik kluba Dragutin Stojko otvorio je skupštinu kluba i pozdravio sve prisutne, posebno goste: predsjednika Međimurskog nogometnog saveza Kristijana Antolovića, predsjednika gradskog vijeća Murskog Središća Miljenka Cmrečaka, predstavnika NK Rudar iz Murskog Središća Tomislava Sabo i članice udruge žena iz Hlapičine.

Nakon odabira radnog predsjedništva (predsjednik Nikola Sobočan i zapisničar Dražen Oletić) te dva ovjerovatelja zapisnika (Marko Vinko i Goran Perčić), izvještaje o radu iznjeli su: predsjednik Dragutin Stojko, blagajnik Filip Sobočan, trener seniora Leonard Sanjković, voditelj veterana Mario Kovačić i član nadzornog odbora Marko Jurović.

Na sportskom planu, kako su istaknuli predsjednik Dragutin Stojko i trener Leo Sanjković, prošla je godina bila jedna od uspješnijih budući da je Mura nakon ispadanja u niži rang natjecanja odmah osvojila prvo mjesto, čime su i primili nagradu Grada Mursko Središće za najbolju ekipu u 2023. godini, i vratila se u II. Međimursku nogometnu ligu gdje se i sada bori sam za sam vrh ljestvice (4. mjesto). Što je i istaknuto kao cilj kluba, borba za sam vrh i viši rang natjecanja. Veterani Mure i dalje se uspješno natječu i bore za sam vrh i trenutno se nalaze na 2. mjestu u skupini C.

Prema riječima predsjednika, uspješno su provedene i aktivnosti kroz godinu, Golmanija s mlađim uzrastima, ljetni turnir i zabava uz nezaobilazni Retro S band te Murina noć. Uredio se travnjak, uredile su se prostorije kluba, objekat je spojen na sustav odvodnje, kupila se kamera za snimanje utakmica, asfaltiran je prilaz klubu, uveden je sustav videonadzora i sustav automatskog navodnjavanja igrališta.

Plan je daljnje uređenje travnjaka, daljnje uređenje prostorija, postavljanje tlakovca, uređenje garaže, postavljanje rasvjete do ulazne rampe, uvođenje centralnog grijanja u prostorije, nabavka nove sportske opreme i aluminijskih golova. Zahvalio se svim sponzorima kluba, njih oko stotinjak koje uspješno drži na okupu Nikola Sobočan, a posebno najvećim sponzorima Gradu Mursko Središće i firmi Sobočan, te svim igračima, članovima uprave, prijateljima i simpatizerima kluba bez koji ne bi bio moguć uspješan rad kluba.

Prošle je godine osnovana i navijačka skupina Fakini kojoj se zahvaljuje na navijanju i podršci i želi im još puno godina bodrenja našeg kluba u postizanju što boljih sportskih rezultata.

U svom obraćanju skupštini svi gosti (Kristijan Antolović, Miljenko Cmrečak i Tomislav Sabo) pozdravili su sve prisutne i pohvalili uspješan rad kluba i poželjeli puno sportskog uspjeha u postizanju ciljeva, borba za sam vrh ljestvice, dok su članice udruge žena Hlapičine istaknule kako su uvijek spremne i dalje pomoći svojim radom u što uspješnijem djelovanju kluba.

Skupština je završila uz domjenak i pripremu jela uvijek prisutnog kuhara Jurović Dragutina Medeka dok su klipiče i kolače pripremile vrijedne članice udruge žena Hlapičine.

U subotu su i počele pripreme Mure za proljetni dio sezone. Ekipa iz jesenskog dijela sezone ostala je na okupu, a klubu je pristupio i Lovro Koščak iz NK Podturen.

(tekst: Dražen Oletić foto: zr)