FOTO MOVE WEEK- pretrčimo 300 stepenica uz Muru na šetnici i igrajmo rekreativne igre

Jučer u popodnevnim satima održano je trčanje po tristotinjak stepenica duž šetnice Sv. Barbare. U aktivnost su se uključili Atletski klub Mursko Središće, Škola nogometa „Rudar“ Mursko Središće, Mažoretkinje Murskog Središća, Selničke mažoretkinje,  Košarkaški klub „Rudar“ Mursko Središće, Trkački klub Rudar Mursko Središće, Shotokan karate klub „Muraken“ Mursko Središće , USR „Sport za sve“ Mursko Središće te brojni roditelji djece koja su uključena u klubove.

Nakon pretrčavanja stepenica i kratke okrijepe održale su se rekreativne  igre: bacanje kugle, izdržaj, potezanje užeta, skok u dalj i skakanje u vreći. Igre  su započele  potezanjem užeta, a snage su izmjerili članovi USR „Sport za sve“ Mursko Središće i voditelji-treneri svih Udruga koje su se uključile u obilježavanje aktivnosti.

Iako igre nisu bile natjecateljskog  karaktera  borilački žar i želja za pobjedom osjećala se  u svim  igrama, a osobito  u disciplini potezanja užeta, skakanju u vrećama i izdržaju . Nije bilo popuštanja ni od stane onih najmlađih sudionika koji su dali sve od sebe u svim igrama.

U ovu aktivnost uključilo se približno 150 sudionika koji su svojim dolaskom  potvrdili koliko je bitna tjelesna aktivnost te podržali  program poticanja tjelesne aktivnosti.

(GMS, foto: Damir Perhoč, zr)