FOTO Međimurske lepe puce u Splitu će branit boje Međimurja na državnoj završnici Coca-Cola Cupa

Prvo regionalno finale Coca-Cola Cupa u Hrvatskoj odigrano je na  terenu SRC DG Sport u Prelogu, gdje su se najbolje ekipe Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije borile za plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, koja je na rasporedu krajem srpnja u Splitu. Međimurske lepe puce prva su ženska nogometna ekipa koja je osigurala svoj nastup na državnoj završnici, a prije 2 godine u Splitu su i osvojile najveći malonogometni turnir. U iznimno jakoj muškoj konkurenciji, Zvonarek sistemi (2004. godište i mlađi) te Soksijevi dečki (2006. godište i mlađi) nisu uspjeli izboriti plasman na državnu završnicu. Pobjednik u starijoj kategoriji bila je ekipa Caffe bar Kod Tonija (Zabok), dok je kod mlađih pobjedu odnijela ekipa Domaći dečki (Varaždin).

Caffe bar Kod Tonija

Domaći Dečki Vž

Pobjednici regionalnih turnira putuju u Split gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i sportskim natjecanjima sa svojih vršnjacima iz cijele Hrvatske te na najljepši način predstavljati boje svojeg grada i županije.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa. Međimurske lepe puce uspješno sudjeluju na svakoj državnoj završnici od početka Coca-Cola Cup turnira za djevojke.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji  te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Benjamin Bauer