FOTO Blanka Vlašić oduševljena Erste Plavom ligom

„Istinski sam uživala u sportskom ozračju, druženju i razgovoru s djecom, roditeljima i nastavnicima. Veseli me što sam u Makarskoj vidjela i mnoštvo djece koja su došla iz okolnih mjesta“, rekla je Blanka

Kvalifikacije atletske Erste Plave lige u Makarskoj i ove su godine privukle velik broj djece koja su se natjecala u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj, bacanju kugle i vortexa. Po dvoje najboljih osnovnoškolaca u svakoj disciplini i kategoriji izborilo je nastup u finalu koje će se održati u Zagrebu, u sklopu Boris Hanžeković memorijala.

Brojnošću su se i ove godine istakle OŠ Oca Petra Perice i OŠ Stjepana Ivičevića iz Makarske, no na natjecanju su sudjelovala i djeca iz Tučepa, Vrgorca, Zagvozda, Splita…

Kvalifikacijama u Makarskoj nazočila je i ambasadorica Erste Plave lige Blanka Vlašić. Jedna od najboljih svjetskih skakačica u vis svih vremena nije krila oduševljenje viđenim.

„Erste Plava liga u Makarskoj ni ove godine nije razočarala odazivom djece te atmosferom na stadionu i oko stadiona. Istinski sam uživala u takvom sportskom ozračju te druženju i razgovoru s djecom, roditeljima, nastavnicima i gradonačelnikom Zoranom Paunovićem, koji je također bio u ulozi roditelja. Veseli me što sam u Makarskoj vidjela i mnoštvo djece koja su došla iz okolnih mjesta, a neka su došla i iz Splita. Uz takvo zanimanje za atletiku nije isključeno da se Erste Plava liga narednih godina proširi na još više gradova“, rekla je Blanka.

Kvalifikacije Erste Plave lige u Makarskoj jedine su koje ne organizira neki atletski klub ili savez, već udruga građana Ruke za bolju Makarsku.

„U Makarskoj imamo dvije osnovne škole i većina djece koja nastupaju na Erste Plavoj ligi je iz te dvije škole. Djeca koja ne treniraju u nekom klubu nemaju se prilike nigdje natjecati i zato organiziramo natjecanja poput Erste Plave lige. Ovo natjecanje daje mogućnost i onoj djeci koja nisu sportaši da se natječu“, kaže koordinator natjecanja u Makarskoj Josip Paunović.

Erste Plava liga 2024

Foto: EPL/Pro Sport