FOTO 3. NL SJEVER Veliku predstavu za kraj prvenstva pripremio je Rudar svojim navijačima

RUDAR – PAPUK 8:1(2:0)
Ni najveći optimisti nisu mogli očekivati ovakvu predstavu kakvu su u posljednjem kolu pripremili svojim navijačima mladići Rudara.
Čak s 8:1 porazili su ekipu Papuka iz Orahovice šestoplasiranu ekipu na prvenstvenoj ljestvici.
Rudar koji je u ovu utakmicu ušao bez braće Hlišć(uprava im se zahvalila na suradnji kolo prije kraja natjecanja) od samog početka zagospodario je terenom i nizao akcije jednu za drugom no ono što je u tom trenutku bila boljka bila je efikasnost. Prigode i poluprigode su se stvarale ali bez rezultata. U 36. minuti Kevin Nedeljko upućuje precizan udarac s vrha šesnaest metara i gostujući vratar je nemoćan te je bilo to zasluženo vodstvo Rudara od 1:0.
U 44. minuti vidjeli smo majstorski udarac iskusnog Arpada Vaša i već je to 2:0. Rezultat kojim se otišlo na odmor, no po viđenom rezultat je morao i mogao biti uvjerljiviji već u prvom dijelu utakmice.


No ono što nije uspio u prvom dijelu zeleno-crni stroj napravio je u drugom dijelu.
Prvo je u 47. minuti Kevin Nedeljko iskoristio kazneni udarac i već je to visokih 3:0.


Ilija Liklin koji je u igru ušao u drugom dijelu u 53. minuti udarcem s nekih osamnaest metara povećava vodstvo Rudara na 4:0.
Sigurno da bi se svi navijači Rudara složili da utakmica završi tim rezultatom. No to nije bio kraj golijadi na Šuderki.
Prvo gosti u 63. minuti smanjuju rezultat na 4:1 zgoditkom Mateja Rukavine.
No tada na scenu stupa mladi Niko Perčić koji je u igru ušao u 54. minuti te sa svoja tri uzastopna zgoditka u 68., 70., i 82. minuti povećava rezultat na visokih 7:1.
Treba reći da su to prvi zgodici za seniorsku ekipu ovog mladog talenta Rudarove škole nogometa, prvi pa odmah hattrick. Svaka čast.

No da tome ne bude kraj pobrinuo se još jedan talent Rudara Ilija Liklin koji postiže svoj drugi gol za konačnih visokih i nevjerojatnih, ali apsolutno zasluženih 8:1.


Ekipa Papuka iz Orahovice također se predstavila s dosta mladom ekipom no po njihovu žalost Rudarova mladost ovaj put nije imala milosti.
Što reći na kraju na sve to. Ono što već dugo pišemo, a to je da Rudar u svom kadru ima jako, jako dobre mlade nogometaše koji uz ove malo nešto starije Vaša,Vinka, Zeljka, Šardija, Radikovića kao senatore moraju biti okosnica ekipe za iduću sezonu te im apsolutno treba dati prostora da se do kraja razviju.

Trener Rudara Damir Lepen Jurak dao nam je i svoje viđenje utakmice:

“Na najljepši mogući način kombinatornom i razigranom igrom zaključili smo vrlo dobro sezonu NK Rudar. Ovom prilikom zahvaljujem se svim našim navijačima na fenomenalnoj potpori, za ekipu sada slijedi odmor, a nakon toga dobre pripreme i sezona u kojoj vjerujem da nas očekuje još puno lijepih trenutaka.”

Puno navijača danas je otišlo zadovoljno viđenim, a to je sigurno bila lijepa pozivnica da se vrate opet na Šuderku na početku sljedeće sezone.

Ovom poobjedom Rudar je prvenstvo završio na visokom četvrtom mjestu i stoga za služuje sve naše čestitke. Bravo Rudar!


Spomenimo još na kraju da je ova sezona na Šuderki završila uz svirku i pjesmu te bogračem za navijače.
(tekst i foto: zr)