FOTO 3. NL SJEVER: Uvjerljiv poraz Rudara na gostovanju kod Poleta u Svetom Martinu na Muri

POLET – RUDAR 5:1(2:0)

Nije uspio Rudar da nakon pobjede protiv lidera Radnika iz Križevaca iznenadi i Polet na njegovom terenu.
Domaćini su bili sigurni i uvjerljivom i discipliniranom igrom došli do zaslužene pobjede protiv danas, moramo reći indisponirane ekipe iz Murskog Središća.


Previše individualnih pogrešaka je bilo u igri Rudara da bi se ozbiljnije oduprla dobrom domaćinu.Solidno je to izgledalo prvih petnaest minuta, do primljenog zgoditka od strane Rudara no nakon toga sve više rupa pojavljivalo se u igri Rudara.
Polet u vodstvo od 1:0 dolazi u 15. minuti , kada nakon pogreške Patrika Nedeljka lopta dolazi do Nine Patafte koji ju šalje u malu mrežicu nemoćnog Kodbe.
Svoje vodstvo Polet povećava u 38. minuti preko Nike Mihalineca. S tih 2:0 otišlo se na odmor, istaknimo još samo da Rudar zapravo u prvom dijelu nije stvorio ozbiljniju prigodu pred golom domaćeg vratar Jambresa, dok je domaćin iskoristio dva poklona Rudarove obrane i zasluženo prvi dio utakmice riješio u svoju korist.
Nažalost po Rudar i drugi dio utakmice započeo je pogreškama pa to koriste domaćini koji u 51. minuti povećavaju vodstvo na 3:0. Strijelac zgoditka bio je Marko Šarić.
Recimo da je prvu pravu prigodu imao Rudar u 58. minuti no udarac Kevina Nedeljka s ruba kaznenog prostora odlazi pored lijeve vratnice domaćeg vratara Jambresa.
No po nama ipak najljepši dio utakmice pripada igračima Rudara, odnosno Arpadu Vašu koji u 65. minuti postiže prekrasan zgoditak iz slobodnog udarca, te tako smanjuje vodstvo domaćina na 3:1.
No nije to pomoglo puno Rudaru, jer nastavlja se dekoncentracija u igri zadnje linije te domaćini postižu još dva zgoditka. Prvo za 4:1 u 72. minuti zgoditak postiže Luka Mezga, da bi točku na i stavio u 90. minuti utakmice Filip Perčić za konačnih 5:1.
Polet je zasluženo došao do bodova i poželimo im uspješan nastavak u borbi za prvo mjesto, a po nama Rudar ne treba previše žaliti za ovom izgubljenom utakmicom. Izgubili su momentalno do bolje ekipe, najviše zahvaljujući svojim pogreškama, te se sada moraju okrenuti već prema sljedećem protivniku u 25. kolu, a to je ekipa Varteksa i ako prikažu igru kao protiv Radnika uvjerenja smo da tri boda ostaju na Šuderki.

Za kraj moramo pohvaliti i dobro navijanje Rudarovih navijača “Lapornika”, uz jednu zamjerku, a to je ubacivanje dimnih bombi u igralište, što će sigurno na svojim financijama osjetiti Rudar.

Evo što nam je nakon utakmice rekao trener Rudara Damir Lepen- Jurak:

“Nakon utakmica protiv NK Radnik Križevci tijekom koje smo 60 minuta igrali s igračem manje došlo je do velike fizičke i psihološke potrošnje igrača, evidentno je da se nismo uspjeli dovoljno rekuperirati za dobro raspoloženi NK Polet SMnM koji je apsolutno zasluženo slavio u ovoj utakmici.”

(tekst: zr, foto: Tin Tomanić)