FOTO 3. NL SJEVER Rudaru bod u derbiju s Varteksom iz Varaždina

Pred oko 300 gledatelja lijepi derbi drugo i trećeplasirane ekipe odigrali su u Varaždinu domaći Varteks i Rudar iz Murskog Središća.
Gledatelji u svakom slučaju mogu biti zadovoljni jer su vidjeli pravu prvenstvenu utakmicu s dosta prigoda i dva postignuta zgoditka.
Rudar je puno bolje otvorio utakmicu i u potpunosti mu je pripao prvi dio igre. Već u 9. minuti Rudar stvara prvu pravu prigodu no David Jurak pogađa gredu.
U 14. minuti udarac glavom Luke Liklina odlazi preko gola, dok mu udarac u 34. minuti brani domaći vratar Mrmić, da bi u nastavku zaustavio i udarac Vinka.
Bilo je još nekoliko prigoda na strani igrača Rudara, ali sve do 40. minute zgoditak nismo vidjeli. Tad Silvio Radiković lijepo prolazi po lijevoj strani kroz obranu Varteksa, a njegov udarac brani domaći vratar Mrmić do odbijene lopte dolazi Arpad Vaš i upućuje oštar centaršut pred vrata domaćina, a Petar Ratajec manirom pravog majstora posprema loptu u mrežu za vodstvo Rudara od 0:1.

Bio je to i rezultat prvog dijela utakmice u kojoj domaćin nije ozbiljnije ugrozio vrata Rudara osim tri bezopasna udarca upućena iz daljine.

Ne znamo što se dogodilo s ekipom Rudara u drugom dijelu utakmice, jer su svjesno ili nesvjesno prepustili inicijativu domaćinima koji su sve češće i žešće napadali prema golu Kodbe.
Najavu mogućeg poravnanja najavio je u 59. minuti iskusni Glavica, no na sreću Rudara njegov udarac glavom odlazi pored vratiju vratar Kodbe.
Ipak u 75. minuti bilježimo lijep prodor Patrika Nedeljka i proigravanja Luke Liklina čiji udarac brani Mrmić.
I u 77. minuti dogodilo se ono čega su se pribojavali navijači Rudara naime nakon trostrukog neuspješnog izbijanja lopte igrača Rudara iz svog kaznenog prostora lopta dolazi do igrača Varteksa Matije Kanceljaka koji dobro odmjerenim prizemnim udarcem s nekih desetak metara pogađa mrežu nemoćnog Kodbe za poravnanje rezultata na 1:1.
U zadnjih desetak minuta utakmice vidjeli smo još nekoliko lijepih prigoda s obje strane, nešto više Rudarovih, ali bez rezultata.
Prvo je Ivan Cimerman odlično pucao u 80. minuti s nekih osamnaest metar no Mrmić odlično brani, pa uzvraća Varteks kada Kodba fenomenalno brani topovski udarac jednog od igrača Varteks s nekih pet metara.
Rudar do kraja propušta još dvije lijepe prigode kada u 87. minuti Luka Liklin glavom prebacuje domaća vrata u vrlo izglednoj prigodi, a zadnju prigodu za Rudar nije iskoristio Ivan Cimerman čiji udarac svrha kaznenog prostora brani domaći vratar Mrmić.
Utakmica tako završava rezultatom 1:1, po nama i najrealnijim rezultatom jer svakoj ekipi je pripalo po poluvrijeme bez obzira na to što je Rudar ipak ima nešto više prigoda.

Ovim osvojenim bodom na teškom gostovanju Rudar je zadržao drugo mjesto na ljestvici s 13 bodova, a u 8. kolu na svom terenu dočekuje ekipu Međimurja.
(tekst i foto: zr)

Rezultati 7. kola