FOTO 3. NL SJEVER Rudar zgoditkom Ratajeca u sudačkoj nadoknadi do bodova u Virovitici

U zadnjem 14. kolu 3.NL Sjever gledajući prema ljestvici Rudar je imao najlakšeg suparnika posljednje plasiranu ekipu Viroviitice na njenom terenu.
I kako je krenula utakmica činilo se da će na gostovanju Rudar prirediti pravu golijadu.
Naime već u 2. minuti utakmice Rudar dolazi do vodstva od 0:1, kada nakon ubačaja iz kuta domaći igrač Luka Špoljar ubacuje loptu u vlastitu mrežu za veselje lapornika.
Ima je zatim domaćin jednu poluprigodu u 7. minuti za poravnanje no bez rezultata.
Rudar u prvom dijelu utakmice propušta svoje veoma lijepe prigode i t prvo i 11. minuti Kevin Nedeljko puca pored vratiju, pa u 16. Luka Liklin iz slobodnog udarca pogađa prečku da bi reviju promašaja u prvom dijelu završio Petar Ratajec u 38. minuti čiji udarac brani domaći vratar Šimić.
Rezultatom 0:1 odlazi se na odmor.
U drugom dijelu utakmice gledali smo dosta nervoznu i rastrganu utakmicu, čemu je jako doprinosio to moramo posebno istaknuti zaista teški razrovani teren koji nije dozvoljavao previše kontrole lopte, što je svakako više na štetu išlo tehnički superiornijoj ekipi Rudara.


Ipak najzanimljivije utakmice vidjeli smo u tom drugom dijelu odnosno u zadnjoj minuti utakmice kao i njezinoj nadoknadi.
U 90. minuti utakmice domaćin dolazi do poravnanja rezultata na 1:1 i to na način da domaći igrač Luka Duvnjak solo prodorom prolazi po lijevoj strani Rudarove obrane i šalje loptu u suprotni kut nemoćnog Kodbe.
I kada su već navijače Rudara napustile sve nade u osvajanje tri boda u sudačkoj nadoknadi 90+4 sijevnula je brza kontra Rudara ubačena odlična dubinska lopta prema Petru Ratajecu koji se sam sjurio prema domaćem vrataru Šimiću elegantno ga zaobišao i postigao zgoditak za konačnih 1:2 i vrijednu, Ali teško izborenu pobjedu Rudara.


Ovom pobjedom Rudar je završio na trećem mjestu prvenstvene ljestvice jesenskog dijela prvenstva s 29 bodova koliko ima i drugoplasirana ekipa Pitomače, ali bolju razliku zgoditaka.


Sigurno da u Rudaru moraju biti izrazito zadovoljni plasmanom kao i osvojenim bodovima, jer ne pamtimo kada je Rudar na jesen imao takav bodovni saldo.
Možda jedina šteta je to što još neki mlađi igrači nisu uspjeli dobiti više prostora u utakmicama s obzirom na kretanje rezultata, ali to je stvar trenera i njegova razmišljanja, pa se u to ne bi previše miješali.
Na kraju velike čestitke ekipi kao i treneru Damiru Lepenu Juraku na zaista odlično odigranom jesenskom dijelu prvenstva.

(tekst i foto:zr)