FOTO 3. NL SJEVER Rudar uvjerljivo poražen u Pitomači

PITOMAČA – RUDAR 5:2(1:0)
Nakon četiri uzastopna kola bez poraza Rudar je poražen u derbi susretu u borbi za drugo mjesto na ljestvici od ekipe Pitomače s uvjerljivih 5:2.
Odmah na početku moramo reći da se radi o apsolutno zasluženoj pobjedi Pitomače.
Odmah od početka utakmice vidjelo se da Rudar nije u onakvom stanju kakvom smo ga gledali u posljednjim utakmicama.
Domaćin ih je iznenadio agresivnom, čvrstom i oštrom igrom na momente i pregrubom, a igrači Rudara jednostavno se tijekom cijelog susreta nisu uspjeli prilagoditi takvom načinu igre, ako tome dodamo i danas bezbrojne greške u igri u obrani drugačiji rezultat se i nije mogao očekivati.
No što reći osim da se jednostavno takav dan kao što se dogodio Rudaru, kada u ekipi nikome ništa ne polazi za rukom jednostavno dešava. Ne može se reći da htijenja nije bilo, bilo je i želje no ovaj put nije išlo.
Sve to obilato je iskoristio domaćin nošen očito ogromnom željom koja je ponekad i prelazila granice fer pleja.


U 14. minuti domaćin dolazi do vodstva od 1:0 nakon što jedan dugačak centaršut prelijeće cijelu obranu Rudara i na kraju Radikovića, te lopta dolazi do domaćeg igrača Marka Matančića koji iskosa s nekih desetak metara posprema loptu u mrežu Kodbe.
Imali su domaćini još koju prigodu u prvom dijelu, a i postigli su zgoditak koji je zbog zaleđa opravdano poništen. Na odmor se odlazi sa zasluženim vodstvom domaćina od 1:0, a recimo još i to da je u prvom dijelu Rudar uputio jedan ozbiljniji udarac na vrata domaćeg vratar Zdelara i to iz slobodnog udarca kojeg je izveo Radiković.
Ponadali su se navijači Rudara boljem izdanju ekipe Rudara u drugom dijelu, ali već na samom početku u 46. minuti domaćini povećavaju vodstvo na 2:0 i to nakon nespretne intervencije cijele obrane, a loptu u mrežu opet posprema Marko Matančić.

Prvi pravi ozbiljniji udarac na vrata domaćina Rudar je uputi preko Vaša i to u 52. minuti no lopta odlazi zamalo kraj desne stative.
Od 57. minute Rudar igra s igračem više jer je zbog dva žuta kartona iz igre isključen domaći igrač Fran Kožarić.
U 75. minuti Rudar uspijeva smanjiti rezultat na 2:1, a strijelac je Petar Ratajec nakon odličnog ubačaja Ilije Liklina.

I umjesto da to bude poticaj za pokušaj poravnanja Rudar u 76. minuti prima iz brze kontre domaćina i treći zgoditak, a strijelac je bio Karlo Jakupec.
Pokušava Rudar jalovim napadima doći do novog pogotka te domaćin ponovo koristi neopreznost Rudarove obrane i povećava rezultat na 4:1 zgoditkom Denija Hajdarovića u 89. minuti.
Minutu kasnije Petar Ratajec prekrasnim solo prodorom smanjuje rezultat na 4:2, no što to koristi kad domaćini u nadoknadi vremena 90+2 postižu i peti zgoditak još jednom preko Denija Hajdarovića za konačnih 5:2.
Rudar je zasluženo izgubio i poraz je sastavni dio nogometne igre no čini nam se da si ipak ozbiljna ekipa kao što je Rudar da s igračem više primi tri zgoditka.
Moramo reći da se na današnjoj utakmici jako osjetilo neigranje dvojice iskusnih Rudarovih veznjaka Vinka i Juraka.
U 10. kolu Rudar odlazi na još jedno gostovanje i to kod ekipe Koprivnice koji je u 1. kolu natjecanja na svom terenu svladao s minimalnih 1:0, pa se i tamo može očekivati vrlo teška utakmica.
(tekst i foto: zr)