FOTO 3. NL SJEVER Rudar preokretom do zaslužena tri boda protiv Međimurja

RUDAR – MEĐIMURJE 2:1(0:1)

U 8. kolu 3. NL Sjever u Murskom Središću prisustvovali smo još jednom međimurskom derbiju između Rudara i Međimurja.
Vidjeli smo jednu ne previše lijepu, ali zato vrlo borbenu i čvrstu, vidjeli smo i tri zgoditka i ne baš ovaj put uvjerljivog suca Tomislava Hlevnjaka. Sve u svemu gledatelji mogu biti zadovoljni viđenim, iako iskreno govoreći domaći navijači očekivali su nešto lakšu pobjedu.
Međimurje se pokazalo kao vrlo čvrsta ekipa, pa nas čudi zašto to isto nisu pokazali u prošlom kolu protiv Podravine, ovako ispada da su svu tu silnu energiju pokazali na krivom mjestu i u krivo vrijeme.
Gosti su bolje otvorili utakmicu pa su tako i došli do vrlo ranog vodstva u 6. minuti nakon brzog kontranapada po lijevoj strani i ubačaja u kazneni prostor Rudara lopta dolazi do usamljenog Dominika Drka koji rutinirano posprema loptu u mrežu nemoćnog Kodbe za vodstvo gostiju od 0:1.
U 8. minuti gosti umalo povećavaju vodstvo no lopta pogađa stativu.
Nakon toga polako se budi Rudar, ali još uvijek nije to bilo na nivou kakvog smoga navikli gledati ove polusezone. Čini nam se da su se previše dali isprovocirati od strane gostiju, a i možda previše reakcija na odluke kako smo već rekli ne previše uvjerljivog suca Hlevnjaka.
Ipak uspio je Rudar stvoriti nekoliko prigoda u prvom dijelu i to preko Antonia Martinjaša i Kevina Nedeljka no bez rezultata, pa gosti odlaze zadovoljni na odmor vodstvom od 0:1.
U drugi dio utakmice Rudar ulazi puno organiziranije i to dovodi već do prve opasnosti po gol Međimurja, kada Petar Ratajec nakon udarca glavom pogađa vratnicu.
Rudar i dalje nastavlja s ofenzivom i to dovodi do poravnanja rezultata u 51. minuti kada nakon ubačaja iz kuta Silvia Radikovića, Petar Ratajec odlično skače i posprema loptu u mrežu nemoćnog Jelavića te poravnava rezultat na 1:1.
No nisu tu stali Rudarovci već samo nakon dvije minute u 53. minuti dolaze do vodstva od 2:1 nakon prekrasne akcije.
Antonio Martinjaš, koji je moramo reći danas odigrao odličnu utakmicu, prekrasnom dijagonalom pronalazi danas vrlo borbenog Kevina Nedeljka koji odlično prima loptu i s nekih petnaestak metara lijepim udarcem pogađa duži kut još jednom nemoćnog Jelavića.
Do kraja utakmice gledali smo odrađivanje utakmice od strane Rudara, dok gosti do kraja nisu ozbiljnije ugrozili Kodbe.
Spomenimo za kraj još dvije prigode Rudara volej udarac Vaša koji završava u stativi te lijep prodor Radikovića koji je umalo završio zgoditkom.
Ovom pobjedom Rudar se zadržao na drugom mjestu i približio se lideru Poletu iz Svetog Martina na Muri na četiri boda.
Rudaru sada slijede dva gostovanja prvo odlaze na gostovanje kod Pitomače, a zatim kod ekipe Koprivnice.
(tekst i foto:zr)

Rezultati 8. kola i ljestvica