FOTO 3. NL SJEVER Rudar mirno i rutinirano do tri boda u međimurskom derbiju u srazu s Međimurjem

RUDAR – MEĐIMURJE 3:1(2:0)

U 19. kolu 3.NL Sjever u Murskom Središću u međimurskom derbiju sastali su se domaći Rudar i gosti iz Čakovca ekipa Međimurja.
Boljom i uvjerljivijom igrom „laporniki“ su uknjižili nova tri boda pobjedom od 3:1, te povećali bodovni saldo na 42 boda za sigurnu i mirnu drugu poziciju na prvenstvenoj ljestvici.


Rudar u vodstvo dolazi već u 7. minuti utakmice nakon jednog odlično odigranog kontranapada, kada nakon slobodnog udarca gostiju lopta dolazi do Petra Ratajeca koji idealno poslužuje Kevina Nedeljka, koji je prebrz za obranu Međimurje i šalje loptu  u mrežu nemoćnog gostujućeg vratara Jelavića za vodstvo domaćina od 1:0.
Nakon vodstva Rudara sve do 39. minute nismo vidjeli neke izglednije prigode kada Luka Liklin izvodi pravu malu majstoriju te prelazi nekoliko igrača i upućuje odličan udarac na gostujući gol, no na njegovu nesreću lopta završava na gredi, a Kevin Nedeljko je ne uspijeva glavom pospremiti u mrežu.
I kada se već očekivao kraj prvog dijela utakmice vidjeli smo jednu prekrasnu akciju Rudara, kada Evald Vinko u sudačkoj nadoknadi 45+2 odlično poslužuje Kevina Nedeljka koji još bolje prima upućenu mu loptu te je nesmiljeno i drugi put na utakmici šalje iza leđa Jelavića za sigurno vodstvo Rudara od 2:0. Bio je to i rezultat prvog dijela utakmice.


Nekako malo uspavano ušli su igrači Rudara u drugi dio utakmice, što koriste gosti i stvaraju prvu prigodu u 53. minuti kada oduzimaju loptu Vinku u kaznenom prostoru Rudara no odličnom intervencijom domaći vratar Niko Kodba spašava svoju mrežu.
No ne zadugo, jer nakon još jedne pogreške u obrani Rudara u 56. minuti do lopte dolazi Dominik Drk i smanjuje rezultat na 2:1.
Nakon tog zgoditka gosti imaju još jednu prigodu 58. minuti, no Kodba još jednom odlično intervenira i izbacuje loptu preko grede u korner.
U 60. minuti Petar Ratajec zbija za povećanje vodstva Rudara na 3:1, i to nakon pravog slaloma između protivničkih igrač i na kraju prekrasnog i neuhvatljivog udarca za vratara gostiju Jelavića.


Imao ja nakon toga Rudar još tri zaista izgledne prigode za još veće vodstvo no sama realizacija istih nije bila na nivou.
Prvo se Luka Liklin u 73. minuti našao sam ispred gostujućeg vratar no ovaj je bio uspješniji i zaustavio njegov udarac prema vratima.


Dvije lijepe prigode u 80. i 82. minuti imao je Matej Roginić, koji ušao u drugom dijelu utakmice, no njegove udarce zaustavlja gostujući vratar Jelavić koji je svojim intervencijama spasio goste i od puno uvjerljivijeg poraza.
Gosti svoju zadnju prigodu propuštaju u samom finišu utakmice kada u 88. minuti kada Rodrigues Miranda ne koristi svoju prigodu.
Recimo samo za kraj da je Rudar u ovoj utakmici bio bolja momčad i zasluženo nosi bodove iz ove utakmice.
U sljedećem 20. kolu očekuje nas susjedski derbi kada Rudar odlazi u goste vodećoj ekipi na prvenstvenoj ljestvici Poletu iz Svetog Martina na Muri.
(tekst:zr, foto: Tin Tomanić)