FOTO 3. NL SJEVER Rudar minimalnim rezultatom poražen na Šuderki od ekipe Pitomače

RUDAR – PITOMAČA 0:1 (0:1)

Nakon 13 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza Rudar je pokleknuo minimalnim rezultatom od 0:1 protiv ekipe Pitomače na svom terenu.
Što je još tragičnije taj jedini zgoditak primili su iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca u 17. minuti kojeg je realizirao Marko Matančić.

Sama utakmica nije bila na nivou kojeg su očekivali gledatelji , radilo se o dosta nervoznoj utakmici bez puno prigoda no one izrazitije su bile na strani Rudar ali nisu realizirane.
U prvih petnaest minuta nismo vidjeli neke ozbiljnije prigode, a gosti do svog kaznenog udarca dolaze nakon jedne pogreške u obrani Rudara nakon izvedenog auta i nakon toga rušenja protivničkog igrača u kaznenom prostoru.
Prvu pravu prigodu na utakmici imao je Petar Ratajec čiji odličan udarac u sam kut odlično brani mladi gostujući vratar Tudić, a jedan od gostujućih igrača nakon toga loptu izbacuje u korner.
U 45. minuti prigodu ne koristi Kevin Nedeljko čiji udarac odlazi iznad vratiju gostujućeg vratara.
Drugi dio utakmice Rudar započinje bolje i u 53. minuti ima izglednu prigodu preko Petra Ratajeca kojeg ruši gostujući vratar Tudić no danas izrazito slab sudac Darijo Brkić  ne sudi kazneni udarac za Rudar.
Kad smo već kod suca nije nam jasno zašto se delegira za takvu utakmicu sudac iz Zagreba kao da kod nas nema dovoljno kvalitetnih sudaca za tu ligu. Ono što nam je on demonstrirao na ovoj utakmici svakako nije po nama kvaliteta za ovaj rang natjecanja.
Rudar nažalost danas nije bio na onoj razini kao u prijašnjim utakmicama , jer bez obzira na premoć koju je imao u drugom dijelu nije iskoristio svoje prigode , a ni prednost igrača više pošto je zbog grubog odgurivanja Rudarovog igrača u 67. minuti isključen gostujući igrač Deni Hajdarović.

Da nevolja nikada ne dolazi sama dokaz je i u tome da se osim poraza dogodila i teža ozljeda Luke Liklina koji je nažalost utakmicu morao napustiti već u 26. minuti.
Rudar je bez obzira na ovaj poraz zadržao drugu poziciju s prednošću od šest bodova ispred trećeplasirane Pitomače.


U sljedećem 23. kolu Rudar gostuje kod ekipe Varteksa.
(tekst i foto:zr)