FOTO 3. NL SJEVER Poraz Rudara u Virju

PODRAVAC – RUDAR 3:2(2:2)

Efikasnu utakmica s pet postignutih zgoditaka gledali smo u Virju u srazu domaćeg Podravca i Rudara na kraju više sreće imala je ekipa domaćina i došla do vrijedna tri boda i pobjede od 3:2.
Rudar je dobro započeo utakmicu imao posjed lopte i inicijativu i već prvu prigodu u 12. Minuti utakmice no Ivan Cimerman je bio neprecizan
Domaćin uzvraća u 14. minuti no također bez rezultata.
U 21. minuti domaćine dolaze u vodstvo od 1:0 kada je domaći igrač Mato Begavac spretniji od pomalo uspavane obrane Rudara i preciznim udarcem s nekih desetak metara prizemnim udarcem dovodi domaće u vodstvo.
Već minutu kasnije u 22. minuti domaćin preko Roka Grgića povećava vodstvo na 2:0, nakon lošeg iznošenja lopte igrača Rudara iz svog kaznenog prostora.
Tako Rudar nakon samo jedne minute dekoncentracije u obrambenom dijelu pada u dosta velik zaostatak od dva zgoditka.
No ekipa Rudara se dosta brzo konsolidirala i ponovo opasno zaprijetila domaćinu i taj trud se isplatio u 36. minuti kada udarac Nevena Hlišća uz malo sreće završava u mreži domaće momčadi i rezultat na semaforu se mijenja u 1:2.


U 41. minuti utakmice Rudar se potpuno vraća u utakmicu kada jedan odličan ubačaj Slavena Hlišća koristi Kevin Nedeljko i poravnava rezultat na 2:2 i postavlja konačan ishod prvog dijela utakmice.


Drugi dio utakmice bio je dosta izjednačen uz nekoliko prigoda na jednoj i drugoj strani no sve do 86. minute rezultat se nije mijenjao. Tada kod jednog pokušaja ubačaj domaćina u kazneni prostor Rudara lopta pogađa u ruku Arpada Vaša, a sudac Vargović opravdano pokazuje na kazneni udarac.
Siguran izvođač za domaćina bio je Ivan Peršinović i postavlja konačan rezultat od 3:2.

Ovo je već drugi poraz Rudara u trećem krugu natjecanja i čini nam se da se iz ova dva susreta protiv Podravine i Podravca morao ipak postići bolji rezultat od ova dva poraza, jer se ipak radi o ekipama sa samog začelja ljestvice.
U idućem 21. kolu Rudaru u goste dolazi i treća ekipa s dna ljestvice Koprivnice pa tada možda bude više sreće i Rudar dođe do prvih boda u trećem krugu natjecanja.
(tekst i foto: zr)

Rezultati 21. kola

Ljestvica: