FOTO 3. NL SJEVER Poletu bodovi protiv Rudara u Murskom Središću

RUDAR – POLET 0:1(0:0)

Pred više od 600 gledatelja odigran je vječiti derbi velikih sportskih suparnika i prijatelja u Murskom Središću između Rudara i Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Bodovi odlaze u Sveti Martin na Muri u utakmici bez prevelikog broja prigoda, a utakmicu je odlučio jedan zgoditak postignut iz prekida.
Prvih dvadeset minuta utakmice prisustvovali smo međusobnom ispitivanju snaga gdje se više pazilo kako očuvati svoja vrata .
Nakon dvadesetak minuta igra je nešto živnula te smo vidjeli nekoliko ubačaja pred vrata jedne i druge ekipe, no bez nekog posebnog rezultata.
U prvom dijelu najopasniju akciju izveo je Rudar preko Patrika Nedeljka u 25. minuti koji je nanizao nekoliko igrača te uputio udarac pod samu prečku no gostujući vratar Jambres odličnom reakcijom brani udarac i šalje loptu u korner.
Imali su i jedni i drugi još po koju poluprigodu do kraja prvog dijela no zgoditaka u prvom dijelu utakmice nije bilo.
U drugi dio utakmice gosti iz Svetog Martina ušli su puno bolje i u prvih deset minuta stvorili tri izgledne prigode gdje prvu nakon izvedenog kornera u 50. minuti koristi Marijan Fotak i glavom šalje loptu u mrežu nemoćnog Kodbe za vodstvo Poleta od 0:1.
U tom dijelu Polet je imao još dvije odlične prigode za povećanje vodstva prvo u 51. minuti pogađaju prečku, a zatim u 54. minuti Niko Kodba zaustavlja još jedan opasan udarac.


Nakon toga Rudar pokušava doći do poravnanja rezultata, no sve su to bili dosta jalovi napadi bez neke posebne opasnosti po gol gostujućeg vratara Jambresa, dok gosti mirno i rutinirano čuvaju rezultat te preko brzih kontranapada pokušavaju ugroziti gol domaćina.


Do kraja zgoditaka više nije bilo te Polet još jednom slavi u Murskom Središću ovaj puta teže i možda malo sretno i spretno, ali treba reći zasluženo jer postigli su taj jedan zgoditak vrijedan tri boda, iako bi možda neriješen rezultat bio najrealniji.
Recimo još samo da je ovo prvi poraz Rudara nakon deset uzastopnih pobjeda.
Sljedeći vikend Rudar odlazi na gostovanje u Ludbreg, gdje ga čeka Podravina koja ima isto kao i Rudar dvije pobjede i jedan poraz te se na ljestvici nalazi odmah iza Rudara na četvrtom mjestu.
(tekst:zr, foto: Tin Tomanić, zr)