FOTO 3. NL SJEVER Minimalni poraz Rudara u srazu s ekipom Varteksa

RUDAR – VARTEKS 0:1(0:1)

U 25. kolu 3 NL Sjever Rudar je bio domaćin trećeplasiranoj ekipi Varteksa i nažalost nije uspio doći do novih bodova. U utakmici dva ravnopravna takmaca bodove je odnio spretnija i sretnija ekipa , a to su ovaj put bili gosti iz Varaždina s minimalnih 0:1.
Inače smo prisustvovali dosta žustroj i energičnoj utakmici s puno trke, ali ne i s previše prigoda.
U prvom dijelu svakako moramo izdvojiti prigodu Rudara u 30. minuti kada odličan udarac Silvija Radikovića odlazi za koji centimetar pokraj gostujućih vratiju.
I gosti su imali svoju šansu u 35. minuti, no udarac glavom gostujućeg vratara odlično lijepom paradom skida domaći vratar Niko Kodba.


I kada su svi očekivali kraj prvog dijela utakmice gosti u 44. minuti dolaze u vodstvo preko rutinera Dejana Glavice, nakon dvostruke pogreške domaće u domaćoj obrani.
Rezultatom 0:1 odlazi se na odmor.
Drugi dio utakmice prošao je u dosta ravnopravnoj utakmici u kojoj su gosti imali dva ozbiljnija udarca prema vratima Kodbe , no ovaj je oba puta sigurno intervenirao.
I Rudar nije bio bez prigoda i to se u odličnim prigodama u 75. i 90. minuti našao Slaven Hlišć, no oba njegova udarca koja su mogla donijeti preokret u rezultatu gostujući vratar David Kanižaj uspješno je obranio.
Bodovi odlaze u Varaždin iako po nama najrealniji ishod bila podjela bodova, no gostim svakako treba čestitati jer nogomet se igra zbog golova, a oni su ovaj put to učinili dok Rudar nije.
Iduće 26. kolo Rudar gostuje kod ekipe Dinama iz Domašinca koji je u ovom kolu svladao ekipu Papuka s 2:1 i tako opet preuzeo četvrtu poziciju od Rudara.
Bit će to utakmica koja će direktno odlučivati koja će ekipa na kraju zauzeti tu četvrtu poziciju.

REZULTATI 25. KOLA

Svakako moramo spomenuti i lijepu gestu navijača Rudara „Lapornika, koji su se malim simboličnim poklonom oprostili od bivšeg trenera Andrije Balajića koji je u Rudaru proveo trenirajući ga dvije godine.
(tekst i foto: zr)