FORMIRAN ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB “PLAVI” PEKLENICA

Spomene li se u Gradu M. Središće odbojka sve vas odmah asocira na Peklenicu. Jer mjesto Peklenica  je sinonim tog sporta u M. Središću, a i šire. Već duže vrijeme u tom mjestu djeluje veoma uspješni klub OK “Plavi“. Do sada je taj klub imao samo mušku ekipu koja se natječe u 3.odbojkaškoj ligi Sjever. Prošle sezone imali su odlične rezultate pa je tako stvorena veoma pozitivna atmosfera oko kluba i na utakmicama ima sve više i više gledatelja . Takova atmosfera pridonijela je tome da se već dugo vremena postojeća ideja o formiranju ženske odbojkaške ekipe konačno i ostvari.

Stvorena je ženska odbojkaška ekipa koja već mjesec i pol dana vježba pod trenerskom palicom Jurice Novaka. Uvjeti su za sada takvi kakvi jesu.  Trenira se na vanjskom betonskom igralištu. No ni to ne smeta curama . Njih 23 trenira do 3 puta tjedno ovisno o vremenskim uvjetima. Kako će uskoro početi nova školska godina pa će trebati zamijeniti vanjsko igralište  dvoranskim, iz kluba su se za pomoć obratili gradonačelniku Draženu Srpaku. Gradonačelnik se odazvao,  te  posjetio cure na treningu i ujedno se sastao sa  užim rukovodstvom kluba predsjednikom Sašom Matićem , blagajnikom Damirom Premužićem i trenerom Juricom Novakom. Oni su mu iznijeli probleme kluba ,a gradonačelnik im je  obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ova lijepa inicijativa završi na najbolji mogući način. U klubu se nadaju da će uspijeti dobiti barem dva termina tjedno za treniranje i normalno termin za odigravanje utakmica.

Cure će se prijaviti u 3. odbojkašku ligu Sjever pa su im potrebni treninzi kako bi što više napredovale . U toj ligi natječu se klubovi iz međimurske i varaždinske županije. Velika većina cura su početnice sa velikom željom treniranja i igranja odbojke pa u prvoj sezoni nije bitan rezultat već prikupljanje iskustva za igranje u slijedećim sezonama. Da zaista postoji veliki interes za praćenje odbojke u Peklenici uvjerili smo se i na trenigu djevojaka kojeg je pratilo dosta gledatelja.

Muralist će svakako pratiti razvoj i rezultate ovih djevojaka i pokušati čim više promovirati rad OK “Plavi” Peklenica.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed (8)

unnamed (9)

unnamed (10)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)

unnamed (16)

unnamed (17)

unnamed (18)

unnamed (20)

unnamed

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)