Filip Škvorc s dva gola srušio Slaviju u Pleternici

Nakon poraza od konkurenta za ulazak u drugu ligu BSK-a iz Bijelog Brda Međimurje je spojilo dvije pobjede, prvo je protekle subote minimalno 1:0 savladalo Bedem, a u srijedu u Pleternici Slaviju 1:2.

Mlitavo su igrači Međimurja ušli u utakmicu protiv Slavije. Plod toga je vodstvo domaćina  kada je na loptu na boku zakasnio Brcković,a na upućeni centaršut nalijeće Martinović koji iz blizine posprema loptu u mrežu. Domaćini su opasniji, imali su i promašili još jednu izglednu priliku za povećanje vodstva, ali Čakovčani do poluvremena uspijevaju izjednačiti. U 45.minuti duga dijagonala do Munivrane, koji produžuje do Tkalčića na drugoj strani, a na njegovu preciznu loptu nalijeće Škvorc i zabija za 1:1.

U drugom dijelu Međimurje puno bolje, kontrolira igru i većim posjedom dolazi do protivničkog gola. Svoju dobru igru okrunili su u 62. minuti kada nakon solo prodora po desnoj strani Mario Munivrana idealno upošljava dobro postavljenog Filipa Škvorca koji iz blizine zabija svoj drugi gol na utakmici.Nakon toga domaćin pokušava preskakanjem igre doći do gola Galošija , ali bezuspješno i Međimurje zasluženo pobjedom 1:2 nosi tri bitna boda iz Pleternice vodstvo 1:2 koje su sačuvali do samog kraja. Pred sam kraj gosti su mogli i povećati vodstvo ali je na centaršut Munivrane zakasnio mladi 17- godišnji Leon Rališ koji je dobio priliku u zadnjih dvadeset minuta zamijenivši Tkalčića.

Već u subotu 28. travnja od 17 sati slijedi novo iskušenje kada u Čakovec dolazi Mladost iz Ždralova.

(Tekst i foto : Miljenko Dovečer)