FIĆO STARTAO KAO MERCEDES – RUDAR U SLATINI POBIJEDIO 1:2

Što reći o ekipi Rudara  i njezinim metamorfozama u samo dvije utakmice. Što se promijenilo u odnosu na  kup utakmicu u Palinovcu. Da li je to promjena trenera, da li je to pristup samoj utakmici, da li dokazivanje da se i bez četvorice standardnih igrača ( Zadravec, Šoltić M.,Vuri i Kovačić ) može igrati dobro, poletno, kolektivno ili možda kako neki tvrde da kriteriji sudaca treće lige nama dozvoljavaju  razviti našu igru što nam u Kupu nije bilo dozvoljeno.

Naš osobni stav je  da je apsolutno najvažniji razlog  pristup samoj utakmici i odnos svih aktera u ekipi Rudara i oko nje .

Sigurno da je i smjena trenera odigrala važnu ulogu jer povučeni su neki potezi u vodstvu ekipe koji su i nas iznenadili , a pokazali su se vrlo korisni. To je prije svega uvrštavanje u ekipu šesnaestogodišnjeg  Roberta Jezernika koji je to povjerenje uzvratio na najbolji mogući način. Opet je u pravom momentu svoju kapetansku ulogu potvrdio po nama vjerojatno jedan od najboljih vratara lige Mario Rajf, koji je u ključnom momentu utakmice obranio  jedanaesterac i tako sačuvao ovu vrijednu i zasluženu pobjedu.

Rudar je odigrao jednu dobru, pravu borbenu i u pojedinim momentima atraktivnu utakmicu. Važno da se ovo ne shvati na krivi način  jer bilo je dobrih stvari, ali ima toga još za ispraviti.

Utakmica je započela ravnopravno sa laganom inicijativom Rudara čime biva nagrađen u 26. min. kada preko Borisa Vurušića dolazi u vodstvo od 1:0. Domaćin nešto pokušava, ali bez ikakve šanse za poravnanje te Rudar zasluženo dobiva prvu dionicu igre.

Rudar bolje ulazi u nastavak utakmice te nakon male minijature Daria Šolltića dolazi  u 49. min. u vodstvo od 0 :2 .

 

Nakon toga počinje najbolji period igre Rudara od 50. do 70. minute kada ekipa stvara četiri stopostotne šanse, ali izostaje realizacija što je poslije i moglo je završiti kobno.

Naime u 78. minuti domaćin preko igrača Andreja Kupresa postiže zgoditak i smanjuje

na 1 :2. Kako mukama ne bi bio kraj pobrinuo se sudac dosudivši jedanaesterac za domaćina pokazujući da je lopta pogodila u ruku M. Županca. Igrala se 87. minuta  utakmice i sad na scenu dolazi Maro Rajf sa već ranije spomenutom obranom jedanaesterca.

Što nam se dopalo danas.? To što je ekipa danas djelovala kao cjelina i što su neki igrači svoje individualne kvalitete podredili ekipi.

Što nam se nije dopalo? To   što se promašuje preveliki broj prilika. Danas na sreću to nije bilo kobno, ali je moglo biti kao i nedostatak snage u zadnjim minutama utakmice.


Trener Josip Fiipan : Došli smo vrlo oprezni da uzmemo bod. Ekipa bez 4 standardna igrača, ali dobili smo mladog Roberta Jezernika koji je odigrao cijelu utakmicu jako dobro. Pala nam je koncentracija i snaga oko 75.minute. To je to što moramo poboljšati i na čemu ćemo raditi. Na kraju smo zasluženo pobijedili što su i domaćini priznali iako smo  na kraju mogli odigrati i 2:2, ali i pobijediti  sa većom razlikom. Čestitke cijeloj ekipi.

Tajnik Smiljan Liklin vrijedni duh kluba kojeg ima svugdje pa tako i na klupi uz trenera kao predstavnik kluba:

Ušli smo u igru mirno i pametno nismo srljali, znali smo da imamo opasan kontranapad što smo i pokazali. Zabili smo i prvi i drugi gol na vrijeme .

Nažalost nismo iskoristili sve one silne šanse tako da nas je na kraju morao vaditi naš vratar Marek. Naša zaslužena pobjeda, idemo dalje, dolazi nam Nedelišće. Moramo se dobro pripremiti kako nam se opet ne bi dogodilo neko iznenađenje. Zahvalio bih se bivšem treneru Antonu Srši na super korektnoj suradnji i za sve što je učinio za klub u posljednje 3 godine.

 

Ne spomenuti grupu od desetak navijača udruge “Lapornik” bilo bi stvarno neumjesno jer cijelu utakmicu davali su energiju i impuls igračima što navijanjem što pjesmom.

 

LAPORNIKI, SVAKA VAM ČAST !!!!!!!      (tekst i foto Z. Rihtarec)