Europski tjedan sporta najavljen tradicionalnom akcijom „Biciklijada tri grada“

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije uz broje suradnike već dugi niz godina različitim aktivnostima obilježava Europski tjedan mobilnosti i Europski tjedan sporta, a ove godine u okviru projekta Međimurje – Europska regija sporta održana je tradicionalna biciklistička tura koja povezuje tri međimurska grada.

Cilj akcije je ukazati na važnost usvajanja navike redovite tjelesne aktivnosti kao neophodnog čimbenika unaprjeđenja i očuvanja zdravlja ljudi te kvalitete njihova života. Biciklijada je označila kraj Europskog tjedna mobilnosti i početak obilježavanja Europskog tjedna sporta.

Biciklijada duga 48 kilometara započela je u Gradu Prelogu, a završila na prostoru SRC-a Mladost Čakovec gdje se održavao Sajam prevencije i sigurnosti u organizaciji Policijske uprave međimurske, koja je jedan od suorganizatora akcije uz Zajednicu sportskih udruga i saveza Međimurske županije, Međimursku županiju, Informacijski centar Europe Direct Čakovec i Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Sudionike su na samom početku biciklijade u Prelogu pozdravili zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec i ravnateljica Zavoda dr. Marina Payerl-Pal. Ovom akcijom željelo se promovirati biciklizam i pješačenje kao primjerenu aktivnost za osobe svih dobnih skupina te za osobe različitih tjelesnih sposobnosti, stoga je moto biciklijade “Pješači i bicikliraj te bolesti preveniraj”.

Fotografije: EDIC, Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije