European kids athletics games – Brno, Češka 10.09.-13.09. 2018., odličan nastup AK “Mursko Središće”

Atletičari i atletičarke atletskog kluba „Mursko Središće“ nastupili su na Europskim atletskim igrama za djecu od 11-15 godina u Češkom gradu Brnu od 10.-13.09.

Nastupilo je 1680 djece iz cijele Europe, što daje na težini i kvaliteti samog natjecanja, kao i rezultata koji su ondje postignuti.

Nastupalo se u 5 starosnih kategorija, te smo ostvarili 5 finala, a budući da je na pojedinim disciplinama samo u kvalifikacijama nastupilo između 120 i 140 djece, a u finale ulazi prvih 16, dokazuje kvalitetu i uspjeh naših atletičara i atletičarki, kao i niz osobnih rekorda ostvarenih tijekom natjecanja.

Valja istaknuti KARLA BOGDANA, koji je od 5 disciplina u kojima je nastupao ostvario svih 5 finala od ukupno 98 atletičara u njegovom godištu, kao i štafetu 4×60 m u kojoj su nastupile TENA MARODI-TENA KEROVEC-REBEKA NOVINIĆ-LEA MARODI te od ukupno 44 prijavljene štafete zauzele visoko 4. mjesto, a medalja im je izmakla za svega 2 stotinke, što je definitivno motiv za daljnji rad i trud.

Hvala roditeljima i Gradu Mursko Središću, koji su financijski omogućili odlazak na ovo za njih do sada najveće natjecanje na kojem su ostvarili nova iskustva, odlične rezultate kao i mnoga nova prijateljstva diljem Europe.

(tekst i foto Marija Hižman)