EUROGOL VURUŠIĆA NIJE SPRIJEČIO NOVI PORAZ RUDARA

CENTROMETAL-RUDAR  3:1 (1:1)

CENTROMETAL: Petković ,Majsen , Gunc , Borko ( 64.Šarić) , Vrbanić , Dumančić ( 82. Vincetić) , Logožar (46. Zavrtnik) , Vibovec , Novak ,Bratković, Bačan (89. Strahija) pričuve : Verteš , Šarić , Dombaj . Vincetić , Zavrtnik , Strahija  trener : Dragutin Naranđa

RUDAR: M.Rajf , Levačić ( 46. F.Novak) , Šardi , Šprajc , Vuri , Vurušić , Čalopa (82. A.Novak) N.Šoltić  , Radiković ( 60. Knežević 76.Balaž) Berdin  , M.Šoltić pričuve : R.Rajf , Novak A. , Knežević , Novak F. , Balaž trener : Goran Vincetić

Strijelci: 0 : 1 4.min. Vurušić 1: 1 38. Vibovec 2 : 1 56. Dumančić , 3 : 1 79. Šardi

Suci: Bubek , Tuksar , Mihalić delegat : Peček

Gledatelja  150

Nadali su se navijači Rudara da će utakmica u Macincu biti prekretnica proljetnim lošim igrama lapornika. Međutim želje su ostale samo želje i doživljen je još jedan neugodan poraz. Poraz je sastavni dio igre i ne bi ga trebalo tragično shvaćati ako je on rezultat objektivnih okolnosti .  Međutim ako  u  nadmetanje ne uložiš maksimum svoga znanja i snage onda je on bolan i pomalo tragičan. Ne želimo nikom držati moralne prodike i pametovati , ali šteta je da se od jedne lijepe atmosfere polako tone u onu drugu, malodušnost i letargiju. Svi protivnici danas znaju igrati nogomet  bez obzira bili oni stariji ili mlađi , a to je danas dokazala ekipa Centrometala koja je  bez obzira na par veterana u svojoj ekipi pokazala više volje i želje za pobjedom od ekipe Rudara.

A krenulo je sve odlično, već u 4.minuti eurogolom Vurušića Rudar dolazi vodstvo od 0 : 1. I veliki dio  tog prvog poluvremena Rudar je bolja ekipa i djelovao je čvršće i homogenije. U 38. minuti nakon jednog kompliciranog iznošenja lopte , a to je po nama i karakteristika igre, ona je izgubljena na dvadesetak metara od gola što domaćini koriste i efektno zabijaju preko Vibovca na 1 : 1.

U drugo poluvrijeme domaćini ulaze puno žustrije te u 56. minuti preko iskusnog lisca Dumančića sasvim preokreću rezultat i dolaze do vodstva od 2 : 1. Moramo istaći da se u trenutku primanja lopte Duma nalazio u dosta sumnjivoj situaciji. Pokušao je trener Vincetić izmjenama postići nešto više , ali bez rezultata . U 79.minuti domaćini autogolom Šardija dolaze do konačne pobjede od 3:1.

Pokušao je ovaj tjedan Vincetić osvježiti ekipu pa su održana samo dva manje više relaksirajuća treninga , ali očito ni ti nije dalo rezultate. Sigurno da će sa Rudarove strane biti dosta povika na današnje suđenje Bubeka i njegovih pomoćnika Tuksara i Mihalića, no oni su još samo malo pripomogli, međutim sigurno nisu bili direktni krivci Rudarovom porazu. Spočitavati će im se nedosuđeni jedanaesterac kod igranja rukom u svom šesnaestercu domaćeg igrača kao i drugi postignuti gol vjerojatno iz zaleđa. No Rudar se mora okrenuti sebi i potražiti razlog  slabijim proljetnim igrama. Treba se trgnuti i već od slijedeće utakmice protiv čakovečke Sloge pokušati se vratiti na stare staze uspjeha.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed (5)

unnamed (6)

unnamed (7)

unnamed