ERASMUS EU PROJEKT Popularizacija i promocija ženskog nogometa kroz zajedničku suradnju osnovnih skola, roditelja i kluba

ŽNK Međimurje-Čakovec i njegovi partneri PMFC iz Pečuha 🇭🇺 i ACS Dream Team iz Bukurešta 🇷🇴 su pokrenuli #erasmusplus# projekt kojemu je cilj promovirati ženski nogomet i poboljšanje odnosa škola-roditelj-nogometni klub”. ⚽ 📚👩 🎓

Projekt će se provoditi dvije godine a započeo je konferencijom koja je održana 16. i 17.12.2023. glavnom gradu Rumunjske, Bukureštu.

🎙️ Konferenciju su otvorili Irinu Giurgiu, koordinatorica Dream Teama Bukurešt, Augustin Bolboac, sportski direktor PMFC Girls Academy iz Pečuha i Hrvoje Goričanec, direktor ŽNK Međimurje iz Čakovca.

ŽNK Međimurje su na ovoj konferenciji još predstavljali Mario Šarić glavni trener nogometne akademije, Erin Horvat administrator projekta i troje roditelja Nikolina Županić, Dubravka Kukec Madić i Petra Leskovar.

Na konferenciji su roditeljima i igračicama prezentirane vrlo zanimljive i poučne teme iz područja prehrane, motivacije, sportske kondicijske i ženskog nogometnog suđenja.

Na konferenciji smo upoznali veliki broj kvalificiranih i stručnih osoba iz područja našeg djelovanja. Izmjenili međusobna iskustva, stekli nove informacije i znanja a sve u cilju daljnje promocije, popularizacije i dizanja ženskog nogometa na još visi nivo.

Kroz ovaj projekt zelimo vaznost bavljenja sportom i ženskim nogometom prezentirati djevojcicama i njihovim roditeljima kao i potaknuti da se djevojcice aktivno uključe u organizirane nogometne treninge i utakmice u sklopu našeg ženskog nogometnog kluba.

Slijedeća konferencija će se odrzitau u siječnju 2024 u Mađarskom gradu Pečuhu dok će se u travnju 2024 konferencija održati kod nas u Čakovcu

ŽNK Međimurje