Elipa Magije predstavnici Međimurske županije na regionalnoj završnici Coca-Cola Cupa

Prelog je ugostilio županijsku završnicu, najvećeg malonogometog turnira u Europi – Coca-Cola Cupa za Varaždinsku županiju. Najbolje mlade nogometne ekipe borile su se za prolaz u veliko regionalno finale, a najbolji putuju i na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Split.

Na nogometnim terenima u napetim utakmicama ekipa Slučajni prolaznici osvojila je treće mjesto u Međimurskoj županiji. U finalu snage su odmjerile ekipe Dočovi dečki i Magije, a u uzbudljivoj utakmici Magije su odnijele pobjedu i već će ovog tjedna predstavljati boje svoje županije u velikom regionalnom finalu.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima  razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Već četvrtu godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

U Prelogu je u petak održan i veliki Telemach Dan sporta na kojem su se osnovnoškolske djeca natjecala u graničaru i atletici. Najbolje ekipe Tigirći i Vatreni zmajčeki, te najbrži trkači Pavla Posavec, Gabriel Madić, Janja Hižman i Jakov Madić putuju na državnu završnicu u Rijeku.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, MIS turnir u odbojci, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) te 28 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 220.000 djece i mladih.

Matea Kekez