EKSKLUZIVNO ! SMJENA TRENERA U RUDARU – FILIPAN UMJESTO SRŠE

Utakmica  Rudara u Palinovcu te veliki poraz poslužile su treneru Antonu Srši samo kao okidač da odmah nakon utakmice svoj mandat trenera  seniorske ekipe ponudi na raspolaganje.

Već idući dan u srijedu navečer sazvan je hitni sastanak sa igračima i članovima uprave kako bi se razriješio taj problem. Igračima je rečeno da je prihvaćena ostavka trenera Antona Srše – Boysa,  te da je za trenera prve ekipe postavljen nekadašnji igrač i trener Rudara Josip Filipan – Fićo.

Objašnjenje o cijeloj situaciji zatražili smo od počasnog predsjednika kluba gosp. Zlatka Rajfa :Razlog rastanka  sa dosadašnjim trenerom je taj što smo osjetili da između ekipe i trenera nema više onog zajedništva i poleta koji ih je pratio u zadnje tri   godine. Osjetilo se malo razvodnjavanje oko svega toga , a kako je i sam trener Srša rekao, ekipi očito treba neki pozitivni šok da se malo trgne. Mi smo u svakom slučaju zadovoljni sa velikim djelom rada gosp.Srše i osvojenim bodovima i startom u 3.HNL sjever,a kako se nam u drugom djelu kada

nominalno igramo sa relativno slabijim protivnicima ne bi dogodilo da dođemo u situaciju koja može biti jako loša, odlučili smo se za taj korak. U ime  kluba ja se najljepše zahvaljujem treneru Srši na dosad učinjenom.

Srša Anton: Svima u klubu se najljepše zahvaljujem na trogodišnjem lijepom i korisnom obostranom druženju,a na ostavku sam se odlučio jer sam primjetio 

da nemam više onu podršku igrača kao prije. Ne znam, možda je  tomu razlog  zasićenje sa obje strane ili želja igrača da svoj  rad  nastave sa nekim drugim. Uglavnom ja odlazim sa trenerske klupe ali i dalje ostajem tu kao stari rudarovac, spreman pomoći kada i u kojem god smislu bude trebalo. Odlazim kao prijatelj sa svim igračima, a to je ono  najvažnije što se iskovalo u ove tri godine zajedničkog rada.

Filipan Josip : Drago mi je što dolazim u klub  koji je očito dobro posložen, a to dokazuje i način rastanka sa dosdašnjim trenerom što se čini na prijateljski način i to bi morao biti uzor mnogim klubovima. Nisam puno dvojio kad mi je ponuđeno mjesto trenera jer pratim ekipu već duže vrijeme i znam što treba i kako dalje. Svi koji me poznaju kao trenera znaju da sam u tom smislu radoholičar, da mi je rad na treningu najbitniji u samom sastavljanju ekipe. Znamo da  nitko u ekipi nije predodređen i da je cilj moga rada samo ono što je najvažnije za klub.

Obećajem puno rada, znoja i ono što tražim na igralištu, to je poštivanje dogovora i kolektivne igre. Evo već sada krećemo na prvi zajednički trening ,a nastavak je  sutra u pripremi za utakmicu  u subotu sa Slatinom.

Mario Rajf (kapetan): Zahvaljujem dosadašnjem treneru ,bilo nam je lijepo raditi sa njim,ujedno pozdravljam novog trenera nadam se da ga nećemo razočarati,a što sada idemo na trening nema nam druge. Treba raditi.

Dario Šoltić : Smjenu trenera sigurno  nisu izazvali rezultati jer oni su što se treće lige tiče sasvim zadovoljavajući, možda zasićenost jer i u familiji  dođe do toga pa se riješi problem. Rudar se odlučio za smjenu trenera sa kojim sam bio zadovoljan jer se s njim dalo komunicirati, što mi se najviše dopalo i ja mu se najljepše zahvaljujem na pravoj suradnji. Pozdravljam i novog trenera i mogu samo reći da ću raditi i dalje i slušati trenera jer drugačije ne znam i nadam se da ćemo sa novim trenerom još poboljšati i rad i rezultate.

Što reći na kraju. U ime Muralista najljepše se zahvaljujemo gospodinu Srši, jer smo sa njim  imali odličnu suradnju, te se nadamo da će se ona nastaviti i u nekom drugom obliku.

Vrijeme koje je pred nama pokazati će da li će ova smjena, u zadnjih sedam kola pomoći klubu da postigne još bolje rezultate.

 

Nadajmo se da će biti tako jer svi želimo dobro klubu koji je zadnjih desetak godina stvarno uzor u radu i ponašanju.  (tekst i foto Zlatko Rihtarec)