EKSKLUZIVNO: RUDAR CIMPER U 12. MJESECU PROTIV LEGENDARNOG ZADRA

Povodom 40-og rođendana košarkaškog kluba Rudar Cimper, najvjerojatnije će se odigrati i prijateljski susret protiv jednog najboljih Hrvatskih košarkaških klubova i jedinog Hrvatskog kluba koji je osvojio Jadransku ABA ligu, Zadra.

Pregovori za taj susret su u tijeku, sportski direktor Zadra, Branko Skroče rekao je da je Zadru dužnost uveličati jedan ovakav jubilej i promovirati košarku u manjim sredinama te da će s ljudima iz KK Rudar Cimper biti u kontaktu tokom 11. mjeseca kada će se definitivno odlučiti hoće li to biti 23. prosinca ili će se susret dogovoriti za kasniji datum.

Zadar igra posljednji susret prvog dijela natjecanja 13. kola ABA lige 22. prosinca protiv Union Olimpije u Ljubljani, a nakon tog bi susreta došli u Mursko Središće te bi prespavali u turističkom kompleksu Cimper i dan kasnije, 23. prosinca u utorak odigrali susret protiv naših košarkaša.

Poznato je da gdje igra Zadar, tu dolaze i njihovi vjerni navijači, Tornado, koji je najavio dolazak na utakmicu, ali ni to nije sve. Svoj dolazak najavio je i prošlogodišnji igrač Zadra, a sada Cedevite, reprezentativac Bosne i Hercegovine, devetnaestogodišnji Jusuf Nurkić koji je jedan od najboljih centara ABA lige, a na meti je mnogobrojnih NBA klubova.

Dođe li Zadar, biti će to velika reklama za klub, ali i naše Mursko Središće.

Zadar je svjetskoj košarci dao najboljeg Europskog i Hrvatskog igrača u povijesti, pokojnog Krešimira Ćosića.Trofeji koje je Zadar osvojio sljedeći su: Šest titula prvaka Jugoslavije, jedan kup Jugoslavije, dva prvenstva Hrvatske, šest kupova Hrvatske i jednom su bili prvaci Jadranske ABA lige.

U videu ispod možete vidjeti zadnjih desetak sekundi prošlosezonskog susreta između Zadra i Partizana igranog u Zadru, gdje je u posljednjih šest sekundi palo čak devet koševa, a pobjedio je Zadar nakon koša Romea Travisa u posljednjih osam desetinki susreta i veliko slavlje igrača i navijača.

 

http://www.youtube.com/watch?v=aGtTH0hWa9M        (Teo Cilar)