Ekskluzivno: NK “Rudar” odabrao trenera, na vruću klupu sjeo Damir Vugrinec-Vuga

Nakon što je pred kraj polusezone  2017./18.  sporazumno raskinuo ugovor  sa dotadašnjim trenerom  Antonom Sršom – Boysom  Rudar je praktički bio bez trenera seniorske ekipe. Svoja leđa je u tom trenutku podmetnuo  Marijan Moharić – Mac  pripomogavši u tom trenutku, a taj posao će još odraditi i na malonogometnom turniru u Atonu u Nedelišću.

Nakon toga kako su nam izjavili počasni predsjednik kluba Zlatko Rajf i predsjednik kluba Damir Cilar na vruću klupu Rudara  sjesti će Damir Vugrinec- Vuga. Mnogi ga znaju, a za one koji nisu tako upoznati s međimurskim nogometom reći ćemo da se radi o dugogodišnjem vrataru ekipe Omladinca iz Novo Sela Rok. Poslije aktivne nogometne karijere postaje trener, pa je tako radio u Novom Selu Rok, a svakako moramo istaknuti njegov rad kao trenera vratara u slovenskom prvoligašu Zavrč-u. U  posljednje vrijeme bio je trener ekipe Sloge iz Štrigove s kojom se plasirao u najviši rang  međimurskog nogometa u 1. međimursku ligu. Recimo da je Vugrinec tijekom prošle polusezone bio i trener vratara Rudara, tako da  dosta poznaje ekipu u koju dolazi.

Službeno će ekipu preuzeti na pripremama za novu proljetnu polusezonu 2017./18. Želimo mu uspješan rad i uz nadu da će se uspjeti duže zadržati na toj toliko vrućoj klupi Rudara, nego njegovi prethodnici Goričanec i Srša.

Uskoro  vam donosimo i razgovor s gospodinom Vugrincem  o njegovim očekivanjima i nadanjima na klupi Rudara.

(Z. Rihtarec, foto: arhiva Muralista)