EKSKLUZIVA: Andrija Balajić novi je trener NK “Rudar” iz Murskog Središća

Andrija Balajić novi je trener NK „Rudar“ iz Murskog Središća obavijestio nas Kristijan Antolović, osoba koja  momentalno dogovara i vrši razgovore s igračima i slaže novu sportsku križaljku u Rudaru.

Prema njegovim riječima radi to zajedno s v.d. predsjednikom kluba Miljenkom Zobićem i prema njegovim riječima cilj kluba je formirati mladu perspektivnu ekipu, čija okosnica će biti igrači koji su i dosad bili u klubu. Smetaju ga priče da je klub destabiliziran što svakako nije točno jer klub i dalje ima podršku grada kao što je imao i dosada i cilj je stvoriti ekipu manje,više od domaćih igrača kao i igrača iz bliže okolice. Sigurno da će nekih igračkih promjena biti, ali to neće utjecati na sam klub.

Doveli smo trenera čiji će fokus biti stvaranje  jedne perspektivne ekipe za duži period i cilj je u ovoj sezoni zadržati status u 3. HNL  Sjever  i ujedno dati šansu mlađim igračima.

Pripreme  za nadolazeću sezonu započinju 14.07. 2021., a do tada će manje više biti složena  sportska križaljka kluba.

Zadnji trenerski posao obavljao je u Šangaju u Kini  zajedno s Draženom Besekom otkuda se zbog korone vratio kući te sad svoju trenersku karijeru nastavlja u Hrvatskoj.

Andrija Balajić (Sinj22. kolovoza 1972.) bivši je hrvatski nogometni reprezentativac.

Veći dio svoje karijere proveo je u Varteksu, s kratkim periodima u PortugaluIzraelu i Grčkoj, kao i kratko igrajući za splitski Hajduk u sezoni 2003./04.

Balajić ima i tri nastupa za Hrvatsku, a debitirao je 26. ožujka 1996. u prijateljskoj utakmici protiv Izraela .

(tekst: zr)